ĐORĐEVIĆ U MOSKVI SA RUSKIM MINISTROM ZA RAD: Sarađujemo u oblasti penzionog osiguranja

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2018

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević sastao se danas u Moskvi sa ministrom rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksimom Topilinom, a nakon toga sa predsedavajućim Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Ruske Federacije Leonidom Sluckim, gde su razgovarali o bilateralnim odnosima dveju zemalja i saradnji u oblasti penzionog i invalidskog osiguranja.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ZA RAD

U razgovoru sa Topilinom, Ðorđević je zahvalio na angažovanju i zalaganju u vezi sa ratifikacijom Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između Republike Srbije i Ruske Federacije, i istakao da je za potpisivanje tog Sporazuma od posebne važnosti bio doprinos predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Sporazum o socijalnoj sigurnosti je od izuzetne važnosti za naše građane koji žive i rade u Ruskoj Federaciji. Njegovim potpisivanjem svi naši državljani koji odlaze na rad u Rusiju, kao i građani Rusije koji dolaze na rad u Srbiju, ostvaruju pravo na penziju - podsetio je Ðorđević i istakao da je jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije stvaranje boljih uslova života i rada građana.

Ministri su ovom prilikom razmenili iskustva kada je demografska situacija u pitanju, nakon čega je ministar Topilin upoznao Ðorđevića sa planovima Vlade Ruske Federacije u vezi sa reformom penzionog sistema.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ZA RAD

Ministar Topilin zahalio se ministru Ðorđeviću na poseti i istakao da su uzajamne posete dobar znak da odnosi Rusije i Srbije idu u pravom smeru, dajući dobre rezultate.

U razgovoru sa Sluckim, Ðorđević je istakao da o bliskosti Republike Srbije i Ruske Federacije svedoči i jubilarnih 180 godina dobrih diplomatskih odnosa, što potvrđuju i česti susreti predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

- U tom svetlu, nadam se da će moj boravak u Moskvi dodatno učvrstiti bilateralne odnose naše dve države, a koji su izuzetno dobri i koje karakteriše intenzivan i kontinuiran dijalog na svim nivoima - rekao je ministar.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ZA RAD

Ðorđević je podvukao da je saradnja u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja sa Ruskom Federacijom na izuzetno visokom nivou ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje i intenziviranje.

Predsedavajući Odbora za međunarodnu saradnju Ruske Dume Leonid Slucki zahvalio se ministru Ðorđeviću što se odazvao pozivu da bude njegov gost u Rusiji i izrazio zadovoljstvo zbog dobrih odnosa dveju zemalja naglasivši da će ovaj sastanak pružiti dodatni podsticaj da još sigurnije nastavimo put ka jačanju saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading