ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST! Đurić: Vučić savetuje Srbe na Kosovu da ne odgovaraju na provokacije!

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

04.08.2018

06:10 >> 08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto pre 10 časova završena je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koja je počela jutros oko 8 sati u Predsedništvu Srbije. Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost na dnevnom redu bile su tri tačke.

Foto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

Velika je sramota što, zahvaljujući neodgovornim političarima i njihovim dezinformacijama, u Srbiji danas razgovaramo o bezbednosti Srba na KiM, umesto o nesprovođenju briselskog sporazuma, rekao je danas posle sednice Saveta za naciponalnu bezbednost Martko Ðurić.

Srbi na Kosovu će poslušati savet predsednika Aleksandra Vučića i neće odgovarati na bilo kakve provokacije, istakao je Ðurić.


- Velika je sramota što u Srbiji danas razgovaramo o bezbednosti Srba, a ne o sprovođenju sporazuma i garancijama međunarodne zajednice na Briselski sporazum - rekao je Ðurić.

Prva tačka bila je analiza političko bezbednosne situacije na Kosovu, druga tema kojom su se prisutni na sednici bavili bilo je stanje u organima bezbednosti i u obaveštajnim službama Republike Srbije i treća tačka bila je političko bezbednosna situacija u našem i širem regionu, rekao je Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

Već 1930 dana se ne realizuje dogovor o formiranju ZSO, napomenuo je Đurić. On je rekao i da se na sve provokacije koje dolaze iz mnogo pravaca, treba odgovrati dostojanstveno i smireno. Kako je rekao ni Srbija, ni njen predsednik neće posustati na svom putu mira i dogovora koji je prioritet.

Ostaćemo mirni i pribrani i nećemo nasedati na provokacije i nećemo uraditi ništa što bi Albanci iskoristili kao izgovor za akcije protiv Srba na Kosovu i njihovih interesa, naglasio je Đurić.

Predsedništvo su napustili minstar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Predsednik Vučić je rano jutros stigao u predsedništvo, a nedugo nakon njega na sednicu su stigli i premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar policije Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i šef BIA Bratislav Gašić...

Nešto ranije stigli su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, ministar pravde Nela Kuburović, republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Na sednici Saveta se razgovaralo o tome kako da se zaštite srpski interesi i narod na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić uputio je juče otvoreno pismo Srbima na severu pokrajine.

Kako je saopšteno, predsednik Srbije će se u 11 časova sastati i sa poglavarom SPC patrijarhom Irinejem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Marina

04.08.2018 06:26

Bezbednost pre svega!

Zoki

04.08.2018 07:02

Nadam se da će sastanak doneti rešenje kako da zaštitimo narod.

majja

04.08.2018 08:09

Moramo obezbediti zastitu nasem narodu dole.

Dragan R

04.08.2018 08:31

Sadašnji kurs je najbolji i jedini moguć. Dobro je što je odlučeno da se nastavi sa primenom istog.