APSOLUTNI REKORDER U DIVLJANJU! Makedonac jurcao kroz Srbiju skoro 240 km/h i platiće pozamašnu kaznu!

Autor: srbijadanas.com

Vesti

02.08.2018

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski državljanin A. A. uhvaćen je u utorak uveče kako na autoputu od Niša do Beograda kod Kolara juri u svom "audiju A5" neverovatnih 239,5 kilometara na sat.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

To je druga najveća brzina ikada zvanično registovana na našim drumovima, pošto rekord drži Turčin koji je prošle godine između Novog Sada i Subotice vozio čak 252 km/h.

A.A. su registrovali presretači naše saobraćajne policije, pa je zaustavljen i priveden kod sudije za prekršaje u Smederevu.

Tamo mu je napisana maksimalna novčana kazna od 140.000 dinara uz zabranu vožnje po Srbiji, nakon čega je pušten.

Zanimljivo je da je alko-test pokazao da nije imao ni kap alkohola u sebi.

Prema rečima našeg sagovornika iz saobraćajne policije, Makedonac u audiju je maltene leteo po autoputu, pa nije bilo šanse da ga presretači promaše.

- Zaista retko kada otkrijemo nekoga da vozi baš 239,5 kilometara na sat. Ove godine smo hvatali bahate vozače koji jure oko 220 km/h, međutim Makedonac A.A. je rekorder. Samo je jedan Turčin u septembru prošle godine vozio brže od njega. Naravno, čim smo ga registrovali kako juri po autoputu iz pravca Niša kod Kolara, zaustavili smo ga i odmah ga prosledili kod sudije za prekršaje u Smederevu - kaže izvor iz Saobraćajne policije.

Prema rečima sagovornika iz Prekršajnog suda u Smederevu A.A. nije ni pokušavao da se pravda za toliku jurnjavu po autoputu.

- Naravno da je znao koliko je ograničenje, rekao je da je žurio i da nije pazio. Išao je na varijantu ako prođe-prođe, rizikovao je i nije uspeo. Nije se mnogo uzbudio kada mu je rečeno da mora da plati 1.400.000 dinara i da više neće smeti da vozi po Srbiji. Važno mu je bilo da ne ostane u pritvoru. Samo je čekao da dobije dozvolu da nastavi put, a u Makedoniji će morati da se vrati preko neke druge zemlje, jer čim izađe iz Srbije počinje da mu važi zabrana upravljanja vozilom po našoj zemlji - kaže sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading