UGLJANINOV NAJBLIŽI SARADNIK U AKCIJI: Bošnjačkoj deci pune glavu da su Albanci!

Autor: G. M.

Vesti

31.07.2018

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova provokacija, ko zna koja u nizu, Sulejmana Ugljanina, predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Sulejman Ugljanin

Jedan od njegovih najbližih saradnika i lider NVO Kosovo za Sandžak Ismet Azizi obilazi sela po Sandžaku, ubeđuje Bošnjake da im je poreklo albansko, a onda se slika sa decom kojoj je nabio albanske kape na glave i naterao ih da prekrste ruke i pokazuju simbol dvoglavog orla. O tome najbolje svedoči slika do koje je došao Srpski telegraf.

Podsetimo, u poslednjih desetak dana ne mogu se ni nabrojati sve Ugljaninove provokacije usmerene protiv države Srbije i njenih organa. Tako je na tribinu BNV u Novom Pazaru pozvao Bedžeta Pacolija u svojstvu ministra spoljnih poslova Kosova, da bi, kada je ovom zabranjen ulazak, osuo paljbu na Srbiju uz poruku da Vučić nije njegov predsednik, a Ana Brnabić njegova premijerka. Usledio je odgovor Aleksandra Vučića: "Uzalud napadaš, za tebe, Suljo, nema fotelje".

Stručnjak za međunarodni terorizam i bezbednost Dževad Galijašević kaže za Srpski telegraf da Azizi, a preko njega Ugljanin, ovim svojim postupkom pokazuje ko je najveći remetilački faktor na Balkanu. Naš sagovornik smatra da Srbija i njemu i Ugljaninu mora konačno da zabrani političko delovanje.

- Činjenica je da taj Azizi zajedno sa Ugljaninom negira bošnjački identitet na području najstarije srpske državnosti, ali onda i sam Ugljanin treba da se otvoreno izjasni da vodi proalbansku stranku, s obzirom na njegove poslednje izlete protiv države u kojoj živi. Negiranje bošnjačkog identiteta na području koje oni nazivaju Sandžakom sprovodi se zbog teritorijalnih pretenzija koje se ne misle zaustaviti samo na Kosovu - objašnjava Galijašević. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
loki

31.07.2018 20:57

Po toj logici su i Bošnjaci u BiH Albanci. Mislim da im se Suljova logika neće dopasti.

Daca

31.07.2018 21:00

Otkuda Ugljaninu pravo da negira gradjane Sandzaka? Direktno ih nipodastava, ne priznaje i omalovazava. Neko u ovoj drzavi mora da stane na put ovakvom ekstremisti. Mislim da bi to prvo trebali da urade sami Bosnjaci, koje Ugljanin maltene mnozi sa nulom. To je nedozvoljeno u zemlji Srbiji, gde su svi gradjani ravnopravni i slobodni.

Tiosav

31.07.2018 21:01

Ovo postaje preozbiljno, i sve učesnike bi trebalo procesuirati.

Milojko

31.07.2018 21:04

Zabrinjava ovakvo ponašanje osobe koja sebe zove Sulejman Ugljanin, i čini mi se da su mu na vidiku zatvorske rešetke.