Neviđena bruka na VIDOVDAN! Paunović ušao u istoriju kao prvi predsednik opštine koji je SOPSTVENU DRŽAVU tužio strancima

Autor: srbijadanas.com

Vesti

28.06.2018

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović danas ulazi u istoriju kao prvi predstavnik lokalne vlasti u Srbiji koji je sopstvenu zemlju tužio strancima!

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Saša Paunović

Paunović će danas u Istanbulu na redovnom zasedanju Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, koje igrom slučaja počinje na veliki srpski praznik Vidovdan, detaljno obrazložiti navode iz svoje žalbe za koje tvrdi da predstavljaju kršenje standarda lokalne demokratije.

A koliko je izgleda bio nestrpljiv da počne sa tužakanjem sopstvene zemlje na dan koji zauzima posebno mesto u srpskoj istoriji svedoči i činjenica da je na svom profilu na društvenoj mreži objavio fotografiju početka zasedanja! 

 

Inače, bura koju je izazvao Paunović žalbom Savetu Evrope i Ambasadi SAD zbog navodne diskriminacije lokalnih vlasti u Srbiji, još se ne stišava, a demanti i osude stižu bukvalno sa svih strana.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić optužio je ranije Paunovića da je izrekao gomilu laži kad se žalio na stanje lokalne demokratije u Srbiji:

- Nedopustivo je da se govori o tome da je Paraćin bio onemogućen u zapošljavanju i da je time opstruisan rad lokalnih službi. Podaci ukazuju na relativno povoljniji položaj Paraćina u odnosu na neke druge opštine gde vladajuće koalicije nisu iz opozicionih partija, prenosi srbijadanas.com

Ministar je naglasio da je Paunovićeva namera očigledno bila da naruži sopstvenu državu.

Prеdsеdnica Narodnе skupštinе Maja Gojković takođe je ranije ocеnila da jе zabrinjavajućе to što Paunović blati Srbiju kod stranaca.

- Smatram da Paunović pokušava da sе zaštiti od еvеntualnе promеnе vlasti - rekla je Gojković i poručila da ćе potpredsednik DS-a ostati zabеlеžеn u istoriji kao prеdsеdnik opštinе koji je blatio sopstvenu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Jovan

28.06.2018 11:26

Savremeni Vuk Branković - neka mu služi na čast!

Nina

28.06.2018 11:29

Sasa Paunovic je izdajnik Srbije...

Natalija

28.06.2018 11:42

Ovo je jedna sramota za nasu drzavu, jer demokrate jos uvek vode gradove i unistavaju ih, a sto jejos gore blate svoju drzavu na svakom koraku.

Jovanka

28.06.2018 11:45

Ništa novo, ništa čudno... Zar nisu Miloševića isporučili u Hag na današnji dan! Upravo Demokrate... izdajnici bili i ostali... puj...