EVO KADA ĆE POLETETI SRPSKI MIGOVI!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.06.2018

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Trenutno imamo četiri MIG-a 29, spremna i u letnom stanju. Imamo još šest aviona MIG 29 iz ruskih donacija i ugovaramo još četiri iz beloruske donacije" rekao je ministra odbrane Aleksandar Vulin i saopštio kada će se svi MIG-ovi naći na srpskom nebu.

RepublikaFoto: ST/G. AVALIĆ
MIG 29

Svih 14 MIG-ova 29, do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće godine biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo, najavio je ministar odbrane Aleksandra Vulin.

Objasnio je za Tanjug da će se osim remonta nastaviti sa modernizacijom i svih 14 aviona biće urađeni na istovetan način.

Biće svi u istoj klasi - to je klasa 4+ generacije, jedna od najmodernijih, istakao je Vulin i naznačio da je od te klase bolja samo ona generacija 5, ali nju poseduju samo velike svetske sile.

- Generacija 4+ je dovoljna za naše potrebe, da stavimo do znanja koliko smo moćni i koliko ne treba niko da razmišlja o tome da napadne Srbiju - poručio je ministar odbrane.

- Do kraja godine biće završen po jedan helikopter H-145 M, jedan za VS i jedan za policiju sa odgovarajućim naoružanjem i obukom. Čitav ugovor će biti završen iduće godine kada će ukupno devet helikoptera biti dodeljeno ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova u skladu sa njihovim potrebama i zadacima - precizirao je ministar.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Ministar odbrane Aleksandar Vulin

Intenzivno se uz nabavku opreme radi i obuka pilota, jer "zahvaljujući dobroj fiskalnoj situaciji i disciplini koju je uveo predsednik Vučić sve plaćamo na vreme, a nekad i unapred, pa dobijamo razne popuste".

Ilustrovao je to činjenicom da smo u ovom slučaju, nabavke helikoptera, baš zbog takvog načina plaćanja dobili besplatnu obuku i uštedeli 400.000 evra.

U okviru vojno-tehničkog sporazuma, precizirao je, očekujemo, još 30 modernizovanih tenkova TE-72, kao i borbenih oklopnih vozila pešadije, takođe, modernizovnaih u skladu sa najvećim svetskim nivoom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Rebic

17.06.2018 10:18

Dobro je sto smo ovako opremljeni! Predsednik je doneo stvarno dobre odluke kad je resio da poveca borbenu gotovost nase vojske!!

Zoran

17.06.2018 10:18

Moramo se spremati za odbranu.Bolje da bude faktor odvracanja.

Goran

17.06.2018 10:19

Ponosni smo na čuvare našeg neba!

Natasa

17.06.2018 10:21

Najmoderniji avioni bice cuvari naseg neba.