DELEGACIJA MMF STIGLA U BEOGRAD: Džejms Ruf i Siniša Mali o novom aranžmanu ČUVARKUĆA!

Autor: Tanjug

Vesti

11.06.2018

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija MMF koju predvodi šef Misije te mejdunarodne finansijske organizacije Džejms Ruf počela je danas posetu Beogradu sastankom sa ministrom finansija Sinišom Malim.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Delegacija MMF-a boraviće u Beogradu do 13. juna, a u naredna tri dana razgovaraće sa srpskim zvaničnicima kako bi okončala pregovore o novom aranžmanu, takozvanoj "čuvarkući". 

Naime, novi aranžman sa MMF, za razliku od prethodnog, kada je iz predostrožnosti Srbija mogla da koristi finansijsku pomoć, trebalo bi da bude savetodavni i takođe bi trebalo da traje oko tri godine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Prethodni aranžman koji je trajao tri godine završen je u februaru i novi bi trebalo da bude nastavak rada na reformi javnih preduzeća, javne uprave i sistemu plata i penzija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Nikolina

11.06.2018 09:09

Simboličan naziv novog aranžmana "čuvarkuća", govori o važnosti saradnje sa MMF.

milos

11.06.2018 09:10

Nastavlja se rad na reformama, što je odlično. Važan sastanak u svakom slučaju.

Olivera

11.06.2018 09:15

Pohvale minisatrsvu finansija i vladi RS sto je prihvatila ovo savetodavno telo u vidu arazmana cuvarkuce, mislim da moze mnogo da pomogne Srbiji u njenom ekonomskom razvoju.

Aleksandar Makedonski

11.06.2018 09:19

razgovori od bitnog znacaja