ENGLEZI OBJAVILI LOV NA VUČIĆA

Autor: I. ŽIGIĆ

Vesti

11.04.2018

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanci su konačno otvorili karte i objavili da počinje lov na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Cilj: po svaku cenu ga skinuti s vlasti i tako omogućiti potpunu nezavisnost Kosova i odvojiti Srbiju od Rusije.

RepublikaFoto: Telegraf/Đ. KOJADINOVIĆ
BRITANAC LAŽNI PRIJATELJ Šef diplomatije Boris Džonson sa Vučićem

Samo dan nakon što je britanski analitičar Mark Galeoti, koji, po pravilu, neformalnim (medijskim) kanalima prenosi stavove zvaničnog Londona, poručio da Srbiji ne treba dati da uđe u EU jer je trojanski konj Rusije, još direktnija poruka nam je upućena preko izuzetno uticajnog Gardijana. Taj list iz pera kolumnistkinje Natali Nugajred, jedne od medijskih glasnogovornica britanske vlade, poručuje da "Evropa mora da stane na put nacionalisti, oportunisti i demagogu", te dodaje da "treba hitno reagovati i zaustaviti Aleksandra Vučića".

Šćekić: Britanci su poslednji koji nekom treba da drže lekcije

ČUDNA PARALELA

Gardijan povlači paralelu između Vučića i mađarskog premijera Viktora Orbana u članku "Čuvajte se moćnih kameleona iz Evrope". Obojicu nazivaju nacionalistima koji se pretvaraju da su za EU.

- Oni su jaki ljudi, s malo interesovanja za ravnotežu, liberalnu demokratiju ili slobodne medije. Njihov recept za politički opstanak leži u tome što su savršeni kameleoni. Oni mogu konstantno da propagiraju ideologiju na televiziji koja je pod kontrolom države, ali teško da imaju duboka uverenja - navodi Nugajredova.

Stanković: Ovo je brutalni pritisak koji treba da nas natera na ustupke po pitanju Kosova

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Ona iz svojih reči sama izvlači zaključke, pa navodno dobronamerno upozorava Evropu da Vučić može izabrati da igra na napetosti u regionu kako bi došao do teritorije i na taj način nadoknadio "gubitak ličnog legitimiteta ako se izgledi za članstvo u EU ne realizuju".

Na kraju teksta kolumnistkinja Gardijana dolazi do poente i otkriva šta je cilj celog pisanija, pozivajući EU da hitno reaguje i spreči Vučića da ostvari scenario koji je sama iskonstruisala.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenjuje da Britanci pokušavaju lažima da udare na Vučića.

- Tekst je nabijen opštim mestima i glupostima. Jasno je da autorka o situaciji u Srbiji nema pojma i da joj je sufler neka vedeta domaće idiotizovane elite - oštro je prokomentarisao Krstić.

Krstić: Autorki je očigledno sufler bila neka vedeta domaće idiotizovane elite

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

ISTINA NIJE BITNA

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković upozorava da je u pitanju brutalni pritisak na našu državu:

- Reč je o brutalnom medijsko-političkom pritiskom s ciljem da se Srbija natera na ustupke o Kosovu. Nije bitna istina, važno je napasti Vučića i naterati ga na ustupke. Zanimljivo je da je sadržana poruke koja je netačna i antisrpska identična sa napisima većine ovdašnjih takozvanih kritičkih medija.

Foto: Printskrin/N1

Jakša Šćekić, dugogodišnji producent britanske TV stanice Skaj njuz, smatra da je Velika Britanija poslednja koja bi trebalo da se bavi EU i Srbijom:

- Sve što dolazi iz Britanije kada je reč o savetima vezanim za EU je nekorektno jer su oni odlučili da napuste tu istu uniju. Što se tiče pak deljenja lekcija o demokratiji i slično, rezultati izbora to najbolje pokazuju, a za Bregzit se eto pokazalo da su ti izbori dobijeni zahvaljujući lažnim vestima. Zato treba pustiti da svaka država uređuje sebe. Inače, Englezi vole da drže predavanja, ali više nisu toliko bitni u svetskim razmerama, samo po automatizmu prate Amerikance.

Britanci stežu obruč oko Srbije

1. Dom lordova usvojio izveštaj sa porukom da treba po svaku cenu smanjiti ruski uticaj u regionu
2. BBC pokrenuo program na srpskom posle šest godina pauze
3. Drastično povećan broj britanskih agenata i obaveštajaca u regionu
4. Autorski tekstovi i izjave ambasadora Kifa po srpskim medijima
5. Analitičar Galeoti dan pre teksta u Gardijanu poručio da Srbija ne sme da uđe u EU jer je ruski trojanski konj

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Stojkovic_NBG

11.04.2018 17:34

Sramno ponasanje Engleza!

daca

11.04.2018 17:47

Britanci ni u kojem slucaju ne trebaju nama da drze lekciju .Boje se predsednika Vucica I predsednika madjarske Orbanu.

pavle

11.04.2018 17:55

Udarila ih vlaga pa navukli memlu. Besposlene jedinke. šta tripuju da vladaju svetom?

dacad

11.04.2018 17:55

Kakvi su to bolesnici