"SREĆKO NIJE POČINIO NIKAKVO KRIVIČNO DELO" Sofronijevićev advokat o pritvoru za Srbina iz Zvečana!

Autor:

Vesti

14.04.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sofronijevićev branilac, advokat Nebojša Vlajić, istakao je da nema osnovane sumnje da je njegov klijent učinio bilo kakvo krivično delo.

"SREĆKO NIJE POČINIO NIKAKVO KRIVIČNO DELO" Sofronijevićev advokat o pritvoru za Srbina iz Zvečana!

Foto: Printskrin/TV Pink

Danas je održana sednica u Specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini na kojoj se razmatralo o određivanju pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, koji je uhapšen juče na prelazu Brnjak. Odluka o pritvoru biće saopštena u narednih nekoliko sati.

Sofronijevićev branilac, advokat Nebojša Vlajić, istakao je da nema osnovane sumnje da je njegov klijent učinio bilo kakvo krivično delo. On je naglasio da ne postoji ni opasnost od bekstva, navodeći da je Sofronijević živeo u svojoj kući u Zvečanu nakon događaja za koji se optužuje, gde ga niko nije tražio, niti je pokušao da pobegne.

Takođe, Vlajić je objasnio da je njegov jučerašnji branilac, Dejan A. Vasić, od ranije branio drugog okrivljenog u ovom predmetu, te da po zakonu tzv. Kosova nije moguće da brani dva okrivljena.

- Javni tužilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo kakvo krivično delo nema, da ne postoji ni opasnost od bekstva, jer je on sve vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne, a potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sada - rekao je Vlajić.

Da podsetimo, Sofronijević je uhapšen juče na prelazu Brnjak, dok je sa porodicom putovao u pravcu centralne Srbije. Tzv. kosovska policija saopštila je da je S. S. osumnjičen za krivična dela počinjena 2021. godine, uključujući pokušaj teškog ubistva, napad na službeno lice, posedovanje i neovlašćeno držanje oružja, poziv na otpor i učešće u neredima.

Srećko Sofronijević je upucan 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika tzv. specijalne kosovske policije, nakon čega je primljen u teškom stanju u KBC Kosovska Mitrovica. Hitno je operisan, a zatim je nastavio oporavak u Urgentnom centru u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading