"Ranili su ga, a sada ga progone o ustavnom rušenju poretka tzv. Kosova": Vučić se oglasio o slučaju Srbina uhapšenog na Kosmetu

Autor:

Vesti

14.04.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će oni koji krše poredak Republike Srbije biti gonjeni, uhapšeni i procesuirani.

"Ranili su ga, a sada ga progone o ustavnom rušenju poretka tzv. Kosova": Vučić se oglasio o slučaju Srbina uhapšenog na Kosmetu

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon vojne svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre".

On je izjavio da će oni koji krše poredak Republike Srbije biti gonjeni, uhapšeni i procesuirani.

- Juče su uhapsili čoveka kojeg su ranili albanski teroristi. Po rezoluciji tamo je moguće da budu sam regionalni policajci srpske nacionalnosti. Ranili su ga, a sada ga progone o ustavnom rušenju poretka Kosova, rekao je Vučić i dodao:

Onog sekunda kada naše tužilaštvo u potpunosti bude rešeno da radi svoj posao, svi oni koji krše poredak Republike Srbije, a nalaze se tamo gde imamo efektivnu vlast, biće gonjeni uhapšeni i procesuirani - rekao je predsednik.

Foto: Kancelarija za KiM

Srećko Sofronijević

Podsečamo, juče je na administrativnom prelazu Brnjak uhapšen Srećko Sofronijević, stanovnik Zvečana, koji je sa lisicama na rukama odveden južno od Ibra. U trenutku hapšenja, Sofronijević je bio u društvu svoje supruge, koja je direktni svedok ovog događaja.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata za uhapšenog Srbina, kako bi se proverili svi elementi ovog slučaja.

 

Teško ranjen od strane pripadnika Kurtijeve ROSU policije

Sofronijević je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije, koji su upali na sever Kosova i Metohije izazivajući incidente.

Mesecima se oporavljao od posledica ranjavanja, nakon što je primio metak dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on je pokušao da zaštiti dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/@RepublikaNewsTV/search?query=pavlina

Komentari (7)

Loading
Milan

14.04.2024 14:14

Srbija na ovaj teror nikad nece cutati, sramota sta rade siptari

Marina

14.04.2024 14:14

EU otvoreno podržala Kurtija u hapšenju Srbina Srećka Sofronijevića na KiM. Sramota sta rade

Luka

14.04.2024 14:15

Srbi na KiM se hapse, puca se na njih, gaze im se sva ljudska prava, a o tome Medjunarodna zajednica cuti

Kole

14.04.2024 14:16

Nas narod na KiM trpi nepravdu i torturu od strane Kurtija koji hapsi i maltretira nevine Srbe. U tome ima i podrsku Zapada.