VUČIĆ OTKRIO: Poslao sam 14 pisama evropskim liderima, razgovarao sam sa Makronom

Autor:

Vesti

14.04.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić kaže da je napisao 14 pisama evropskim liderima zbog pokušaja Prištine da postane član Saveta Evrope.

VUČIĆ OTKRIO: Poslao sam 14 pisama evropskim liderima, razgovarao sam sa Makronom

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon vojne svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“.

- U tim pismima tražio sam da još jednom razmotre svoju odluku i odluku parlamentarne skupštine SE koja će uslediti za dva dana da na Komitetu ministara njihova odluka bude drugačija, zbog toga što, i kad govore o vladavini prava, jasno je da na Kosovu postoji sve, osim vladavine prava, da se tamo provodi goli teror nad srpskim narodom, da ZSO posle 11 godina nije formirana i da nikakav proces ne postoji - kazao je Vučić.

Posebno je ukazao na trik kojim će se služiti Priština 10. maja kada će poslati nacrt ZSO na ocenu "ustavnosti".

Nastavićemo da radimo i da se borimo, o tome sam razgovarao i sa Makronom, dodao je Vučić.

- On je imao razgovore sa Šolcom, mi ćemo se držati ne samo međunardno javno pravnih normi, već ćemo se boriti za istinu i pravdu - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Marko

14.04.2024 14:37

Srbija intenzivno vrši konsultacije sa zvaničnicima država, kako bi objasnila koliko je štetno i nepravedno usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Tanja

14.04.2024 14:38

Borba ne prestaje. Podrska Predsedniku Vucicu.

Tanja

14.04.2024 14:40

Srbija će nastaviti da se bori snažno i uporno za svoju poziciju.

Bojan

14.04.2024 14:47

Ako su neki svetski mocnici pomislili da cemo se bez borbe odreci KiM i da cemo mirno gledati kako laznu drzavu Kosovo primaju u Savet , prevarili su se.