GORKE POSLEDICE! Obradovićevoj ekipi ODUZELI pobedu zbog OVOGA!

Autor:

Sport

14.04.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pričaće se još o prestupu stručnjaka.

GORKE POSLEDICE! Obradovićevoj ekipi ODUZELI pobedu zbog OVOGA!

Foto: www.profimedia.rs

Željko Obradović u zagrljaju sa Sašom Obradovićem

Poslednji događaji u francuskoj LNB ligi izazvali su pravu buru u košarkaškim krugovima. Naime, ekipi Monaka oduzeta je jedna pobeda zbog nepravilnog nastupa igrača Džerona Blosongejma na meču protiv Strazbura.

Trener Saša Obradović uveo je Blosongejma u igru, iako ovaj nije imao pravo nastupa na toj utakmici zbog suspenzije koju je dobio u polufinalu Kupa Francuske.

Foto: Starsport

Saša Obradović

Ova odluka lige znači da je pobeda pripala Strazburu službenim rezultatom, ostavljajući Monako bez zasluženog trijumfa. Ipak, uprkos ovoj situaciji, ekipa Saše Obradovića i dalje se nalazi na vrhu tabele sa 24 pobede i pet poraza. Sa druge strane, Strazbur se nalazi na skoru od 15 trijumfa i 14 neuspeha, te se ova odluka direktno odražava na borbu za pozicije u plej-ofu.


Pravila su jasna - svaki igrač mora poštovati suspenzije i druge kazne kako bi očuvali regularnost takmičenja. Ovakvi prekršaji imaju ozbiljne posledice kako po timove, tako i po same igrače, a skandal poput ovog definitivno će ostaviti trag na tok takmičenja.

Ovaj incident izazvao je burne reakcije među košarkaškim stručnjacima i navijačima, koji su podeljenog mišljenja o pravdi ove odluke. Diskusije o odgovornosti trenera, igrača i kluba samo su dodatno pojačale tenzije u vezi sa ovim slučajem.

Skandal u LNB ligi ostavlja gorak ukus kako navijačima Monaka, tako i ljubiteljima košarke širom Francuske. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija odraziti na dalji tok takmičenja i da li će Monako uspeti da se oporavi od ove kontroverze. Svakako, ova situacija ukazuje na važnost poštovanja pravila i fer pleja u svetu sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading