KURTIJEV SULUDI PLAN! IZMIŠLJA INVAZIJU DA PROTERA SVE SRBE! Priština lažima priprema etničko čišćenje

Autor:

Vesti

22.03.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužio Vučića da planira da pošalje vojsku na Kosovo i objavio lažne snimke naše vojske

KURTIJEV SULUDI PLAN! IZMIŠLJA INVAZIJU DA PROTERA SVE SRBE! Priština lažima priprema etničko čišćenje

Foto: AP Olivier Matthys, Twitter

Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, nastavlja da zvecka oružjem i da se služi lažima da bi oklevetao Srbiju. Pošto je u proteklih godinu dana uveo više mera kojima se direktno ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, on je sada počeo dodatno da diže tenzije da bi i preostali srpski narod prognao s ognjišta.


SVE PO PROPISU


Naime, Kurti je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je najavio invaziju na Kosovo, a onda je objavio lažne snimke i fotografije na kojima se, navodno, vide pripadnici Vojske Srbije na teritoriji pokrajine.


- Predsednik Srbije je pre nekoliko dana uputio otvorenu pretnju: čekaju najbolju moguću priliku za invaziju Kosova. Danas su jedinice Vojske Srbije otkrivene samo nekoliko metara dalje od naše granice. Pomno pratimo situaciju bilo kakvog pokušaja prelaska na kosovsku teritoriju - napisao je Kurti juče na Fejsbuku i Tviteru.
Odmah su reagovali Srbi sa KiM i poručili da to nije tačno, a jedan od onih koji je opomenuo Kurtija je i opozicionar Marko Jakšić:


- Prestani da širiš laži i dižeš tenzije i strahove među kosovskim Srbima. Ova tačka s vaše druge fotografije, na kojoj je navodno bila prisutna jedinica Vojske Srbije, nalazi se na 450-500 metara od administrativne linije. Vojnotehničkim sporazumom i uz odobrenje Kfora, Vojska Srbije može da uđe u kopnenu zonu bezbednosti sve do te linije.


NASTAVAK REPRESIJE


Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Nemanje Starovića, Kurti izmišlja invaziju da bi nastavio maltretiranje i represiju nad Srbima koji žive na KiM.
- Ovaj video-snimak koji je podelio Kurti, zapravo predstavlja redovnu patrolu koju vode naše snage duž administrativne granice, u bliskoj koordinaciji s Kforom, kao što je to uvek slučaj - napisao je Starović na Tviteru.
Podsetio je i da je pre skoro godinu i po dana Kurti uveo vojnu okupaciju severa Kosova - zabranio Srbima da glasaju na izborima, zabranio svu srpsku robu s tržišta, ukinuo srpsku valutu...


Obradović: Pokušaj miniranja saradnje s Amerikom


Politički analitičar Darko Obradović u razgovoru za Srpski telegraf kaže da su aktivnosti Kurtija operacija dezinformisanja u cilju kompromitacije države Srbije.
- Kurti se nalazi sateran u ćošak zbog svojih etnički motivisanih mera protiv Srba, dok se istovremeno delegacija Ministarstva odbrane Srbije vratila iz Vašingtona s konstruktivnim planovima za buduću saradnju. To je jasan signal da Srbija i Amerika unapređuju vojnu saradnju i zbog toga Kurti želi da predstavi Vučića i Vojsku Srbije kao aktere koji planiraju napad i time spreči planove o ovoj vojnoj saradnji. Kurti je vrlo predvidljiv, kako vreme prolazi njegovoj zlobnoj igri dolazi politički kraj jer niko nije naivan, pa da ne vidi prave namere - navodi Obradović.


Cilj kampanje dizanje tenzija


Zoran Jovanović, načelnik Komisije za primenu Vojno-tehničkog sporazuma, poručio je da je ovde reč o nastavku kampanje dezinformacija usmerenih protiv Vojske Srbije i snaga bezbednosti Srbije, s ciljem podizanja tenzija.
- To je deo šire kampanje Prištine koja za cilj ima podizanje tenzija, obmanjivanje javnosti, stvaranje nepodnošljivih uslova za život Srba na KIM i izbegavanje međunarodno prihvaćenih obaveza - rekao je Jovanović.
On je pojasnio da se u objavi na društvenim medijima vide pripadnici Vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti koji izvršavaju redovne zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (37)

Loading
Tanja

22.03.2024 21:09

Kurti sve radi sa ciljem da bi proterao Srbe sa Kosova i Metohije.

Nešo N

22.03.2024 21:09

Kurti na sve načine pokušava da sve Srbe protera sa KiM.

Slavka

22.03.2024 21:10

Dokle više?? Ima li ovaj čovek meru i granicu u svojim postupcima i lažima. Po čijim scenariji a pravi lažne scene koje imaju za cilj da Srbiju predstave nasilnicima i osvajačima. Pitam se samo čega... našeg, koje nikome ne damo.

Velinka

22.03.2024 21:11

Куртију је неопходно да измисли изговор за коначни обрачун са преосталим Србима на Косову и Метохији!