POLICIJA NA NOVOM TRAGU! Devojčica (13) koja je pobegla iz Dečjeg sela krije se 15 dana: Sumnja se da je u Rumi kod dečka

Autor:

Vesti

08.03.2024

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za socijalni rad u Bogatiću, koji je bio staratelj devojčicama nakon što su zbog porodičnog nasilja izmeštene u Dečje selo, aktivno je učestvovao u potrazi za njima.

POLICIJA NA NOVOM TRAGU! Devojčica (13) koja je pobegla iz Dečjeg sela krije se 15 dana: Sumnja se da je u Rumi kod dečka

Foto: Shutterstock

Policija i socijalni radnici su u proteklom periodu intenzivno tragali za dve devojčice, od 13 i 15 godina, koje su pobegle iz Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici.

Iako  se "nekoliko policijskih uprava intenzivno trudilo da ih pronađe", devojčice su uspele da izbegnu otkrivanje čitave dve sedmice.

Ove tinejdžerke su pokazale izuzetnu snalažljivost i veštinu u izbegavanju otkrivanja, ostavljajući sve u brizi za njihovu bezbednost.


Policija i socijalni radnici na tragu

Centar za socijalni rad u Bogatiću, koji je bio staratelj devojčicama nakon što su zbog porodičnog nasilja izmeštene u Dečje selo, aktivno je učestvovao u potrazi za njima. Kako je izvor Telegrafa.rs naveo, policija je od samog početka sumnjala da se devojčice kriju u Rumi, gde živi dečko mlađe devojčice. Takođe, bilo im je poznato da je starija devojčica ranije napuštala Selo zbog dečka i vraćala se, ali ovog puta je nagovorila mlađu sestru da zajedno pobegnu, što je neuobičajeno, pa se nije znalo gde se kriju i da li su izložene nekoj opasnosti.

Uspostavljanje kontakta i pronalazak starije devojčice

Iako policija nije uspela da pronađe devojčice, socijalni radnici su uspeli da posle jednog telefonskog poziva lociraju stariju devojčicu i obaveste policiju u Rumi. Na putu ka Rumi, M.J. je već bila u policijskoj stanici. Ovaj uspeh u lociranju starije devojčice predstavlja važan korak ka pronalasku i mlađe sestre.

Informacije o mlađoj devojčici

Pozivajući sestru mladića sa kojim je u vezi mlađa sestra, socijalni radnici su saznali da M.M. živi kod jedne bake u neuslovnoj kući bez struje i vode. Na sreću, ova informacija se pokazala tačnom, što je omogućilo dalje korake ka pronalasku mlađe devojčice.

Reakcija i dalji koraci

Veruje se da će i druga devojčica biti pronađena, a Centar za socijalni rad je obavestio Tužilaštvo i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima o ovom slučaju. Sestre M.M. i J.M. i mlađi brat M.M. su deca iz vanbračne zajednice, smešteni u Dečje selo u Sremskoj Kamenici posle prijave porodičnog nasilja. Ovaj slučaj ukazuje na važnost praćenja i zaštite dece koja su izložena nasilju u porodici, kao i na potrebu za efikasnim mehanizmima reagovanja i zaštite njihove dobrobiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading