SELAKOVIĆ: Dolazak Mogerinijeve govori o ozbiljnosti situacije

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2018

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je večeras da je uveren da je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini "osetila potrebu" da se lično vidi s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da njen dolazak u Beograd govori o ozbiljnosti situacije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nikola Selaković

- Uveren sam da je Mogerini osetila potrebu da se lično sa predsednikom vidi i razgovara o jučerasnjim skandaloznim dešavanjima i teroru koji je sprovođen nad građanima Srbije u severnoj Kosovskoj Mitrovici kojem sam imao priliku i da prisustvujem - rekao je Selaković gostujući na RTS.

Kako je rekao, to što je Mogerini odlučila da dođe "sigurno govori o ozbiljnosti situacije", dodajući da na to ukazuje i podatak da ona posle Beograda ne ide u Prištinu, i da se to retko događa.

- Brisel izuzetno dobro zna šta se na terenu dešava zato što su juče u sprovođenju nekih akcija oni bili pod budnim okom, pod prismotrom, praćeni od strane pripadnika Euleks-a - ocenio je Selaković govoreći o akciji kosovske policije.

Povodom jučerašnjeg saopštenja iz Brisela da obe strane treba da se suzdrže, Selaković je upitao od čega to Srbi treba da se suzdrže ako su došli da razgovaraju.

- Treba izgleda da se suzdržimo od dobijanja batina, terorisanja, omalovažavanja i maltertiranja. Nije mi jasno - rekao je Selaković.


On je istakao da Brisel poziva obe strane na sauzdržanost i zrelost, kako situacija na Kosovu ne bi eksplodirala, kada god nešto loše radi Priština.

- Ako bi se nekim slučajem dogodilo da to radi Beograd, u tim situacijama nemate takvo saopštenje, tada imate utrkivanje u osudama i napadima i to je politika dvostrukih aršina - ocenio je Selaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
mailic

27.03.2018 19:37

Situacija je frapantna!

robinhude84

27.03.2018 19:39

Objasnite to Siptarima na Kosovu kolika je ozbiljnost ove situacije!

milanaleksandra

27.03.2018 19:40

pokusavaju samo da izvade fleke ovi iz EU.

dj

27.03.2018 19:41

Situacija je preozbiljna...