NAJNOVIJE PROGNOZE RHMZ: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja dana!

Autor:

Vesti

07.03.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vetar će uglavnom duvati slabije do umereno, sa pravcem iz istočnog i jugoistočnog smera.

NAJNOVIJE PROGNOZE RHMZ: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja dana!

Foto: Pixabay.com

Nevreme

Prema najnovijim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), očekuje se promenljivo vreme sa padavinama do kraja dana. Pretežno oblačno nebo i hladnije vreme biće praćeno lokalnom kišom i pljuskovima, dok se na planinama može očekivati i sneg. Vetar će uglavnom duvati slabije do umereno, sa pravcem iz istočnog i jugoistočnog smera, dok će na jugu Banata i u donjem Podunavlju biti jak, povremeno i sa udarima olujne jačine.

Sutrašnja prognoza: Nastavak hladnog vremena sa padavinama

Prema prognozi RHMZ-a, sutra nas očekuje pretežno oblačno vreme i dalje hladnije, sa mogućnošću kiše na širem području, dok se na planinama očekuje sneg. Posle podne i uveče se očekuje prestanak padavina, uz delimično razvedravanje.

Ove prognoze ukazuju na promenljive vremenske uslove tokom narednih dana, pa je važno da građani budu pripremljeni za hladnije temperature i moguće padavine. Takođe, vozačima se savetuje oprez na putu, posebno u slučaju jakih pljuskova ili snežnih padavina, kako bi se izbegle neprijatnosti u saobraćaju.

Aktuelna vremenska situacija sa naglim padom temperature i pojavom padavina može uticati na svakodnevne aktivnosti građana. Toplo odelo i kišobran svakako će biti neophodni pratioci u narednim danima. Takođe, ljubitelji zimskih sportova mogu biti oduševljeni najavom snega na planinama, što će im pružiti priliku za uživanje u zimskim radostima.

U skladu sa najnovijim podacima RHMZ-a, očekuje nas hladnije vreme sa padavinama, a vozačima se savetuje oprez na putu. Građanima se preporučuje da se adekvatno obuku i pripreme za promenljive vremenske uslove, dok ljubitelji zimskih sportova mogu sa nestrpljenjem iščekivati snežne radosti na planinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading