EKSPO JE OD PRESUDNOG ZNAČAJA: Vučić o ekonomskoj situaciji u Srbiji

Autor:

Vesti

05.02.2024

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je istakao da je Srbija dostigla rekordnu zaposlenost, što je naišlo na priznanje i potvrdu od strane Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

EKSPO JE OD PRESUDNOG ZNAČAJA: Vučić o ekonomskoj situaciji u Srbiji

Foto: expo promo

U večerašnjem gostovanju u emisiji Ćirilica na TV Hepi, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, istakao je značaj EKSPO 2027 za dalji razvoj zemlje. Naglasio je da je za Srbiju od suštinskog značaja da se radi na realizaciji ovog projekta, kao i na izgradnji infrastrukture, što će rezultirati otvaranjem novih radnih mesta. Vučić je istakao da je ukupan bruto domaći proizvod svih zemalja Zapadnog Balkana manji od BDP-a Srbije, što jasno ukazuje na ekonomsku dominaciju naše zemlje u regionu.

Srbija u ekonomskom vrhu Zapadnog Balkana

Podaci o bruto domaćem proizvodu jasno ukazuju na ekonomsku moć Srbije u odnosu na ostale zemlje regiona. Sa BDP-om od 69,5 milijardi, Srbija se ističe kao vodeća ekonomska sila, prestižući čak i zemlje koje su nekada bile ispred nje. Ovo je posebno impresivno imajući u vidu da je Srbija ostvarila značajan ekonomski napredak i postigla rekordnu zaposlenost, što je dovelo do prestizanja Crne Gore, koja je nekada imala značajno veće plate od Srbije.

Rekordna zaposlenost i ekonomska analiza

Predsednik Vučić istakao je da je Srbija dostigla rekordnu zaposlenost, što je naišlo na priznanje i potvrdu od strane Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke. Ova činjenica dodatno naglašava ekonomski napredak zemlje i ukazuje na pozitivan trend rasta. Pored toga, Vučić je istakao da je Srbija postigla rekordno niske stope nezaposlenosti, što je dodatni pokazatelj stabilnosti i rasta domaće ekonomije.

Ovo je samo jedan od brojnih primera u kojima se ističe ekonomska snaga i napredak Srbije u regionu, što jasno pokazuje put ka daljem razvoju i prosperitetu zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (40)

Loading
Teona

05.02.2024 22:29

Budućnost lepe Srbije. Neka se samo gradim postajemo centar sveta zahvaljujući Vučiću

Maki

05.02.2024 22:31

EKSPO je budućnost Srbije i to je jako važno za region.

Mirko

05.02.2024 22:32

Jedva cekam da se zavrsi.Dobra investicija i bice od velikog znacaja

Sanja

05.02.2024 22:32

EKSPO je od velikog značaja za Srbiju!