VUČIĆ O EKSPO 2027: To je velika prilika za ceo region

Autor:

Vesti

27.01.2024

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naglasio da je zainteresovanost za učešće na ovom događaju izražena čak i u zemljama poput Severne Makedonije i Grčke.

VUČIĆ O EKSPO 2027: To je velika prilika za ceo region

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je večeras u Skoplju da je međunarodna izložba Ekspo 2027 u Beogradu predstavlja veliku priliku za ceo region. Vučić je istakao da očekuje uspeh na tom polju i da je zainteresovanost za učešće na Ekspo izražena i iz Severne Makedonije, kao i iz Grčke.

Zainteresovanost za Ekspo 2027

U razgovoru sa novinarima nakon Svetosavske akademije, predsednik Vučić je istakao da je Ekspo 2027 prilika koja se ne sme propustiti. On je naglasio da je zainteresovanost za učešće na ovom događaju izražena čak i u zemljama poput Severne Makedonije i Grčke, te da očekuje da će ova manifestacija imati pozitivan uticaj na region.

Izazovi i Mogućnosti

Vučić je takođe istakao da su veliki investicioni ciklusi i rast regiona doneli sa sobom i određene izazove, poput potrebe za novim putevima i infrastrukturnim projektima. On je naglasio da je Srbija otvorena za saradnju i da će tražiti partnere kako iz regiona, tako i iz inostranstva kako bi ostvarila svoje razvojne ciljeve.

Saradnja sa Grčkom

Posebno je naglašeno da će predsednik grčke vlade takođe posetiti Srbiju i da su i oni zainteresovani za učešće na Ekspo 2027. Ova manifestacija predstavlja priliku za jačanje veza između Srbije i Grčke, kao i za ostvarivanje zajedničkih projekata u budućnosti.

Ukupno gledano, predsednik Vučić je istakao da je Ekspo 2027 prilika za sve zemlje u regionu da pokažu svoje potencijale, privuku investicije i ostvare nova partnerstva. Ova izložba će biti platforma za promociju inovacija, tehnologije i privrednog napretka, te će doprineti jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja jugoistočne Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (42)

Loading
Maja

27.01.2024 23:42

Veoma značajna prilika za sve! Mnogi ljudi će dolaziti u Srbiju da prošire svoje znanje!

Мiraš

27.01.2024 23:52

EXPO 2027 je prilika koja će unaprediti kako Srbiju, tako i region.

Danka

27.01.2024 23:54

Управо тако - добробит за читав регион очекује се од онога што доноси ЕКСПО!

Ena

28.01.2024 01:37

Velika prilika za region, a najveća za Srbiju.