SKANDAL! Otpuštena voditeljka jutarnjeg programa zbog jednog posta na Fejsbuku!

Autor:

Svet

27.01.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otpuštanje Antoanete Latuf iz ABC mreže

SKANDAL! Otpuštena voditeljka jutarnjeg programa zbog jednog posta na Fejsbuku!

Foto: printskrrin


Australijska novinarka Antoaneta Latuf je suočena sa neočekivanim prekidom radnog angažmana u ABC mreži, samo tri dana nakon što je preuzela ulogu voditeljke jutarnjeg programa. Ovo iznenađujuće otpuštanje je izazvalo burne reakcije i podiglo mnogo prašine u javnosti.

Razlozi otpuštanja

Prema navodima medijske kuće ABC, razlog za prekid saradnje sa Latuf bila je njena aktivnost na društvenim mrežama, tačnije deljenje posta organizacije "Hjuman rajts voč" o ratu u Gazi. Ovo je dovelo do ozbiljnih posledica po karijeru ove novinarke, koja je tvrdila da je otpuštena zbog političkog mišljenja i rase. S druge strane, ABC je istakao da je odluka o otpuštanju doneta zbog kršenja pravila o korišćenju društvenih mreža, a ne zbog političkih stavova.

 

 


Reakcije i tužba

Antoaneta Latuf nije mirno prihvatila ovo otpuštanje, već je odlučila da se bori za svoja prava. Ona je istakla da je medijska kuća podlegla spoljnom pritisku i da je žrtva politički motivisanog otpuštanja. U skladu sa tim, najavila je podnošenje tužbe kako bi zaštitila svoj profesionalni integritet.

Problematično angažovanje i optužbe

ABC je istakao da angažovanje Antoanete Latuf kao voditeljke jutarnjeg programa izazvalo lobiranje proizraelskih grupa, koje su je optužile za antisemitizam i pristrasnost. Ovo je dodatno zakomplikovalo situaciju i dovelo do narušavanja profesionalnog ugleda ove novinarke.

 

 

 

 


Angažovanje i aktivizam Antoanete Latuf

Pored novinarskog rada, Antoaneta Latuf je prepoznata i kao aktivistkinja koja se zalaže za borbu protiv rasizma, diskriminacije u medijima, kao i za širenje svesti o mentalnom zdravlju. Njen angažman izvan radnog okruženja dodatno je istakao njenu posvećenost društveno relevantnim pitanjima.

Ovo iznenadno otpuštanje Antoanete Latuf iz ABC mreže izazvalo je brojne kontroverze i postalo predmet javne rasprave o slobodi izražavanja, pravima zaposlenih, ali i o uticaju društvenih mreža na profesionalni integritet novinara.

 

 

(24sedam)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading