JEZIVA SLIKA U POŽEGI, KRV KAPLJE NA SVE STRANE! Čovek vozi leš na haubi automobila kako bi se pohvalio ulovom! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.02.2024

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustreliš vuka i onda ga vozaš na haubi, parkiraš se da svi vide kako si ubio životinju oružjem, piše u opisu fotografije.

JEZIVA SLIKA U POŽEGI, KRV KAPLJE NA SVE STRANE! Čovek vozi leš na haubi automobila kako bi se pohvalio ulovom! (FOTO)

Foto: ST/Nebojša Mandić, DRUŠTVENE MREŽE

Na društvenim mrežama se širi slika koja ledi krv u žilama a snimljena je u Požegi.

Naime, na njoj se vidi kako mrtav vuk leži na haubi automobila. Fotografija, preuzeta iz grupe za saobraćaj na Viberu, izazvala je oštre reakcije javnosti.

Republika

Foto: DRUŠTVENE MREŽE

Vuk na haubi automobila, Požega

 

Građani su zgroženi prizorom koji se odigrao na javnom mestu, gde je neko odlučio da prikaže lovački trofej na najneprimereniji način. 

Jedan od komentara na društvenim mrežama izražava ogorčenje:

- Ustreliš vuka i onda ga vozaš na haubi, parkiraš se da svi vide kako si ubio životinju oružjem, krv kaplje po gradu... Valjda se osećaš muškarčinom kad ubiješ životinju arsenalom oružja? Požega. Srbija 21. vek...

Još se ne zna da li je čovek počio i krivolov, ali valja napomenuti da kazna za krivolov u Srbiji zavisi od vrste divljači koja je ugrožena i načina na koji je lov izvršen.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, lice koje lovi divljač za vreme lovostaja ili na području gde je lov zabranjen, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest meseci. Lice koje neovlašćeno lovi na tuđem lovištu i ubije ili rani divljač ili je uhvati živu, kazniće se kaznom zatvora do tri godine. Kaznom zatvora do tri godine kazniće se i lice koje lovi divljač čiji je lov zabranjen ili ko lovi bez posebne dozvole određenu vrstu divljači za čiji je lov potrebna takva dozvola ili ko lovi na način ili sredstvima kojima se divljač masovno uništava. Oduzimanje ulovljene divljači i sredstava za lov je takođe predviđeno.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading