OBRATITE PAŽNJU NA OVE PUTNE PRAVCE: Evo na kojim deonicama su radovi u toku!

Autor:

Vesti

05.01.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JP "Putevi Srbije" savetuju da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu.

OBRATITE PAŽNJU NA OVE PUTNE PRAVCE: Evo na kojim deonicama su radovi u toku!

Foto: Republika.rs

Smederevac

Na putu Aleksinac - Katun u toku su radovi na rušenju starog i izgradnji novog mosta preko Glogovačkog potoka, do 15. maja, uz naizmenično propuštanje vozila preko devijacije, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na putu Bor - Vražogrnac, do 30. juna, od 7 do 17 časova, izvode se radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na putu Pirot - Dimitrovgrad, od mesta Rsovci do mesta Slavinja, u toku su radovi na rehabilitaciji puta do 28. februara, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na putu Bela Palanka - Pirot izvode se radovi na sanaciji klizišta „Osmakovo“, uz naizmenično propuštanje vozila.

U opštinama Bojnik i Leskovac izvode se radovi na ugradnji asfaltnih slojeva, do 15. januara, uz naizmenično propuštanje vozila.

JP "Putevi Srbije" savetuju da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Da podsetimo, JP „Putevi Srbije" je obavestilo javnost da od 01.01.2024.g., počinje naplata putarine na novoizgrađenim deonicama autoputeva:

Moravski koridor (do privremene čeone naplatne stanice Koševi)
Autoput Ruma-Šabac

JP „Putevi Srbije" je, takođe, izvršilo reviziju dužina deonica pod naplatom u skladu sa Referentnim sistemom mreže državnih puteva (br.953-22005 od 27.10.2023.g.) što će uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine.

Pored pomenutih izmena, uvodi se i naplata naknade za korišćenje putnih objekata: mostova, vijadukata i tunela tako što se visina putarine po pređenom kilometru uvećava za 50% za mostove i vijadukte, odnosno za 100% za tunele.

Takođe uvode se popusti za korisnike studentskih kartica od 2%, penzionerskih kartica od 3% kao i za vlasnike električnih vozila od 10% čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine.

Izmene cenovnika izvršene su u skladu sa obavezama propisanim u Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara (Sl.Glasnik RS br. 95/2018, 49/2019, 86/2019 - usklađeni din. izn., 156/2020 - usklađeni din. izn., 15/2021 - dop. usklađenih din. izn., 15/2023 - usklađeni din. izn. i 92/2023), a na osnovu Odluke o izmenama i dopuni Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading