Kondicioni marš kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA (FOTO)

Autor:

Vesti

25.11.2023

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom celog marša motivacija kadeta bila je na izuzetnom nivou i ni jednog trenutka nije se moglo primetiti da je kadetima najmlađe klase ovo prvi kondicioni marš.

Kondicioni marš kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA (FOTO)

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Kadeti 148. klase Vojne akademije i 15. klase Medicinskog fakulteta VMA sa svojim starešinama realizovali su danas kondicioni marš u rejonu Deliblatske peščare, a reč je o prvom maršu najmlađih kadeta.

Marš od naselja Devojački bunar do crkve Svetog Vasilija Ostroškog i nazad ukupne dužine 22 kilometra, kadeti prve godine Vojne akademije realizovali su sa kompletnom borbenom opremom. To je bila prilika da sagledaju značaj stručnih, kondicionih i ličnih priprema u vidu podešavanja opreme za duže marševanje kao i logističke i organizacione pripreme koje je potrebno realizovati pre same aktivnosti.


Marševsku kolonu iz naselja Devojački bunar poveo je komandant Kadetske brigade pukovnik Milan Končar u pratnji komandanta klase potpukovnika Slaviše Jotića. Na polovini maršrute, kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Deliblatskoj peščari, napravljen je kraći predah odakle se kolona uputila ka cilju. Na cilju su ih sačekale starije kolege, ovog puta kadeti modula opšta logistika 146. klase, koji su im sa nastavnicima katedre logistike i pripadnicima bataljona za podršku u terenskim uslovima pripremili i prikazali tehnologiju pripreme hrane i vodosnabdevanja.

Tokom celog marša motivacija kadeta bila je na izuzetnom nivou i ni jednog trenutka nije se moglo primetiti da je kadetima najmlađe klase ovo prvi kondicioni marš, a uz pomoć iskusnih starešina, marš je realizovan uspešno uprkos otežanim vremenskim uslovima i niskim temperaturama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading