ĆUTA HTEO REKE U CEVI, PA POSTAO "EKOLOG" KAD NIJE DOBIO DOZVOLU: Ko su najživopisniji likovi na opozicionoj sceni

Autor:

Vesti

25.11.2023

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Molio je Vučića da mu omogući da napravi mini-hidrocentralu, ali je ostao kratkih rukava, tvrdi poslanik SNS Vladimir Bakarec.

ĆUTA HTEO REKE U CEVI, PA POSTAO "EKOLOG" KAD NIJE DOBIO DOZVOLU: Ko su najživopisniji likovi na opozicionoj sceni

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Printscreen

Opozicija je prepuna živopisnih likova, a među njima prednjači Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je nekad bio obožavalac Aleksandra Vučića i zagovornik mini-hidroelektrana, sve suprotno od onog što sada zastupa. Poslanik SNS Nebojša Bakarec čak kaže da je Ćuta bio član Srpske napredne stranke.

- To ne tvrdim ja, već Jelena Milošević iz Niša, članica Đilasove Stranke slobode i pravde. Ona je 13. septembra 2019. uz Jovanovićevu sliku na Fejsbuku napisala: "Gospodin u crnoj majici je Aleksandar Jovanović Ćuta. Jedan od osnivača pokreta 'Odbranimo reke Stare planine'. I jedan od osnivača Srpske napredne stranke". Interesantno je da se Ćuta oglasio nakon što je jedan od članova postavio fotografije iz vremena kad je bio član i aktivista SNS. Ćuta je to potvrdio, ali naveo da se od stranke distancirao. Da je Ćuta bio član SNS, tvrdi i narodni poslanik Jeremićeve Narodne stranke Siniša Kovačević. Sada je jasno zbog čega Ćuta toliko mrzi SNS. Narcizam malih razlika. Pokušava da prikrije da je iz interesa bio član SNS - napisao je Bakarec na blogu.

SUSRET U PIROTU

Foto: Printscreen

 

On u svom tekstu dalje tvrdi:

- Važne činjenice: 2017. Ćuta se lažno predstavljao kao stanovnik sela Temska, kod Pirota. Ispostavilo se da je tamo imao poslovne interese - gradnja MHE. Četiri godine kasnije se lažno predstavljao kao stanovnik Gornjih Nedeljica i Rađevine i tvrdio da potiče iz tog kraja, a rođen je i živi u Beogradu. Prošle godine se lažno predstavljao na listama koalicije Moramo kao producent iako nikada nije završio bilo koji fakultet. Da biste bili producent, morate završiti odgovarajući odsek na Fakultetu dramskih umetnosti. Ćuta je osamdesetih upisao FDU, organizaciju, ali nikada nije završio fakultet.

Bakarec je priložio i fotografije prijateljskog susreta predsednika Vučića i Jovanovića u Pirotu 29. jula 2017.

- Ćuta je tada lobirao za gradnju svoje i partnerove mini-hidroelektrane u selu Temska. Upoznao je Vučića s detaljima svog projekta i govorio koliku će blagodeti i uštede doneti tom kraju: "Imamo projekat da napravimo MHE i mali ekološko-istraživački centar. Da nastavimo tradiciju Cvijića i Josifa Pančića, koji su udarili temelje od geomorfologije i biologije. Ako to uradimo, cela Temska može da hrani te turiste" - citirao je Bakarec Jovanovića.

LIČNI INTERES

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Jovanović Ćuta

On dodaje da, kako projekti Ćute i njegovog poslovnog partnera nisu ispunjavali zakonske uslove, nisu mogli da grade MHE i istraživački eko-centar.

- Zbog toga je Ćuta patološki zamrzeo predsednika Vučića, koga je zavoleo tog dana kad se ponadao da je uspešno izlobirao svoje projekte. Jasno je da je Ćuta iz SNS izašao i postao "ekološki svestan" tek kada su se izjalovili svi njegovi privatni interesi vezani za gradnju mini-hidrocentrale. Da je Ćuta Jovanović hteo da gradi mini-hidrocentralu, tvrdi Dragan Josić, ugledni građevinski inženjer. Dragan Josić to kaže u izjavama za portale Južne vesti, Pirotske vesti i Plus onlajn 30. avgusta 2018. On je optužio vođu inicijative "Odbranimo reke Stare planine" da iza njegove borbe za očuvanje reka stoji njegov lični interes jer je Jovanović još 2016. lobirao za izgradnju mini-hidrocentrale - zaključuje Bakarec.

RADOMIR LAZOVIĆ: STUDENT U PETOJ DECENIJI

Republika

Foto: ATAImages

Radomir Lazović

Radomir Lazović, prvi na izbornoj listi "Srbija protiv nasilja" za parlamentarne izbore, izmislio je svoje zanimanje. Naime, svestan da mu nedostatak formalnog obrazovanja ne ide u prilog, on je na listi koalicije Moramo naveo da je "dizajner/radnik u kulturi", šta god to značilo. Na sajtu "Ne davimo Beograd", opet, piše da je studirao Poljoprivredni fakultet.

Činjenica je da na ovom fakultetu postoje odseci za ratarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, stočarstvo, ali se ni dizajn ni rad u kulturi na njemu ne izučavaju.
Komentarišući činjenicu da je Lazović student i u petoj deceniji života, predsednik Vučić je u šali rekao:

- Kad mu istekne studentska kartica posle pet godina, već će tražiti penzionersku.
Na društvenim mrežama su hit bile i fotografije iz mladosti na kojima je Lazović alkoholisan i u poprilično kompromitujućim pozama.

BILJANA STOJKOVIĆ VREĐALA I PATRIJARHA PAVLA

Republika

Foto: Medija centar

Biljana Stojković

Jedan od glavnih ideologa koalicije Srbija protiv nasilja Biljana Stojković poznata je po objavama na društvenim mrežama u kojima vređa Srpsku pravoslavnu crkvu, a javnost je šokirala kada je udarila i na najvoljenijeg poglavara SPC patrijarha Pavla.

Na Tviteru je podelila fotografiju murala s likom pokojnog patrijarha koji je prefarban i oskrnavljen, a na kojoj je pored patrijarhove poruke "Budimo ljudi" dopisano: "A ne Gojko."

Takođe, zajedno sa grupom ženskih nevladinih organizacija, učestvovala je u sramnoj akciji "Moje telo = moja autonomija!" ispred zgrade Patrijaršije u Beogradu. Tada je izveden performans tokom kojeg je jedna od aktivistkinja kredom na pločniku ispisivala poruku s nazivom akcije, a za njom je išao aktivista u kostimu pravoslavnog sveštenika koji je to sunđerom brisao.

Govoreći o pritiscima kojima smo izloženi i teškim odlukama koje naša država mora da donese, jer je jednostranim potezima Prištine pritisnuta uza zid, Stojkovićeva je, gostujući na TV, uz osmeh priznala da joj je drago što predsedniku Srbije nije lako:

- Vučić je priteran uza zid, trpi pritiske i sa zapada i sa istoka zbog sankcija Rusiji i Kosova. On je sateran u ćošak! Imam utisak da mu nije lako, što me baš briga, čak mi je i drago što mu nije lako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (28)

Loading
Aca kolb

25.11.2023 19:47

Đilasov poltron Ćuta tuta i muta je nekontrolisani licemer!

Mica

25.11.2023 19:48

Ako je verovati rečima Bakareca, Ćuta je prošao put od člana SNS do oštrih kritika. Politika ima svoje čudne puteve!

danilo

25.11.2023 19:48

poltron Ćuta tuta i muta je jedan olos i folirant

cakić mile

25.11.2023 19:49

zarad svoje licne koristi ide po Srbiji i obmanjuje narod