RISTIČEVIĆ: Šapiću, otkud ti 800.000 evra u kešu?

Autor:

Vesti

06.03.2018

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Uprava za pranje novca mora da utvrdi odakle predsedniku opštine Novi Beograd Aleksandru Šapiću 800.000 evra lične štednje, i to u kešu, kao i zašto je te pare izneo iz zemlje", rekao je Marijan Rističević, poslanik u Skupštini Srbije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/V. LUKUĆ
Pršte optužbe: Aleksandar Šapić i Marijan Rističević

On je naveo da je Šapić položio 800.000 evra u kešu u jednu banku, pa ga prebacio u Italiju.

- Rekao je da je to njegova lična štednja iz slamarice. Zaista ne znam ko drži tolike novce u kešu kod kuće. Zato sve treba da ispita Uprava za pranje novca - poručio je Rističević i pozvao nadležne institucije da reaguju.

Kako je Rističević u izjavi za Srpski telegraf objasnio, Šapić je najpre u novembru 2017. godine u jednu banku odneo 685.000 evra u kešu, a u januaru ove godine još 115.000 evra. Tih ukupno 800.000 evra prebacio je u jednu italijansku banku.

Šapić: Ne dajem izjave za Srpski telegraf

- Uprava za pranje novca treba da utvrdi da li je to istina i u koju svrhu je Šapić, poznati humanista, izneo taj novac. Takođe, i Agencija za borbu protiv korupcije treba da kaže da li im je Šapić prijavio da mu se štednja, ako je imao, smanjila za toliki iznos, jer je po zakonu bio dužan da im takvu promenu prijavi najkasnije do 31. januara ove godine - istakao je Rističević.

On tvrdi da, ako Šapić nije prijavio ovu štednju, to je krivično delo, što podrazumeva njegovu smenu sa funkcije.

Na molbu da komentariše ove navode Rističevića, Šapić nam je kratko poručio da ne daje izjave za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
dejana

06.03.2018 19:08

I mene ce Nambija da vodi u Italiku ili u Trs u soping