Penzioneri Beograda i PUPS oči u oči: Nastavak dijaloga o reformi penziono invalidskog sistema

Autor:

Vesti

26.02.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na beogradskom Fakultetu za diplomatiju i bezbednost danas je u saradnji sa Udruženjem penzionera opštine Savski venac održana tribina posvećena nastavku dijaloga o Reformi penziono invalidskog sistema koju je pokrenila Partija Ujedinjenih Penzionera Srbije (PUPS) i njen predsednik Milan Krkobabić.

RepublikaFoto: Promo foto
Milan Krkobabić sa penzionerima

Tribini su prisustvovali dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, Nenad Đorđević, eminentni profesor iz oblasti bezbednosti Andreja Savić, predsednici svih udruženja MUP grada Beograda, predsednici boračkih organizacija Beograda i mnogi drugi, a Krkobabić je u prepunoj sali fakulteta izjavio:  

- Ne postavlja se pitanje da li hoćemo da uđemo u reformu penziono-invalidskog sistema. Mi to moramo, to je imperativ vremena u kome živimo. I ne tiče se samo nas nego i Evropske Unije u celini. Uključujemo i širu stručnu javnost u rešavanje ovog prvorazrednog političkog pitanja. Tragamo za modelom, o kome se, kada jednom bude definisan, neće više raspravljati - rekao je Krkobabić.       

Stav predsednika PUPS-a je da su tehnološki napredak društva, produženje ljudskog veka ali i manjak potrebe za radnim snagom faktori koji sadašnji penzioni sistem čine neodrživim.

- Udeo ljudskog rada u današnjim korporacijama je izuzetno mali u odnosu na profit koje ove kompanije ostvaruju, pa bi bilo od izuzetne važnosti da se deo tog profita u budućnosti izdvaja i uplaćuje u fond tehničko-tehnološke solidarnosti kao dopunski fond postojećem PIO fondu, koji mora ostati pod punom kontrolom države od nje u celosti garantovan“ – najavio je predsednik PUPS-a kao jedan od mogućih pravaca u rešavanju ovog pitanja.

Domaćin tribine bio je Miodrag Pribilović, predsednik opštinskog udruženja penzionera Savskog venca koji je govorio o poboljšanju opštih uslova života penzionera (uvođenjem gerontodomaćica, osnivanjem klubova i dnevnih boravaka za stare, besplatnog prevoza za sve građane preko 65 godina života i sličnih beneficija)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading