"SRBIJA NEĆE PRIZNATI KOSOVO!"

Autor: Tanjug

Vesti

15.02.2018

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da Srbija neće priznati Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - GORAN STANKOVIC
Vulin položio venac kod spomenika Neznanom junaku na Avali

Vulin je to rekao povodom izjave nemačkog šefa diplomatije Zigmara Gabrijela, koji je juče u Prištini rekao da je krajnji cilj njegove zemlje da omogući ulazak Kosova u članstvo EU, te da će jedan od najvećih izazova biti ubediti pet zemalja članica EU Unije da priznaju kosovsku nezavsnost. 

Vulin je u izjavi za javnost rekao da kada god je Nemačka bez dogovora i saglasnosti govorila u ime čitave Evrope, stvari su krenule po zlu i čitav svet je patio.

- Izjava ministra Gabrijela je porvrdila, još jednom, da u Evropi malo koga, a možda i nikoga, ne zanima koliko je Srbija stvarno uspešno i demokratsko društvo. Kada bi se članstvo u Evropi stvarno merilo samo na osnovu uspeha u vladavini prava ili medijskim slobodama, Srbija bi odavno bila članica Evropske unije. Ali, njih izgleda, zanima samo jedna stvar - da priznamo Kosovo i ništa drugo. Srbija neće priznati Kosovo i Metohiju, a posebno ga neće priznati da bi bila članica Evropske unije - naveo je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Mirko

15.02.2018 16:51

Kosovo je deo Srbije.

dunja

15.02.2018 16:54

I ne treba.

Renata

15.02.2018 16:56

Kosovo je srce Srbije i nedamo ga.

mila

15.02.2018 17:06

Nije to više ni potrebno ponavljati, to je toliko jasno, da se ne može priznati država koju je samoproglasila jedna gomila zločinaca, na srpskoj vekovnoj teritoriji.