BUJKE DAO STANIĆU 1,79 MILIONA EVRA! Novi dokazi velikih malverzacija u RTS

Autor:

Vesti

03.03.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na javnom servisu Srbije, o čijem problematičnom poslovanju danima bruji država, i u ovoj godini nastavili su s arčenjem i našeg novca.

BUJKE DAO STANIĆU 1,79 MILIONA EVRA! Novi dokazi velikih malverzacija u RTS

Foto: ST/V. LUKIĆ

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević je 10. januara sklopio ugovor vredan 1.799.445 evra za snimanje tek osam epizoda serije "Nobelovac" s producentskom kućom "Tihomir Stanić production", čiji je direktor istoimeni čuveni glumac, a vlasnik njegova ćerka Marija Stanić, saznaje Srpski telegraf.

- O ovom ugovoru je Bujošević govorio na prekjučerašnjoj sednici Upravnog odbora RTS. Direktor, po službenoj dužnosti, mora da obavesti UO za sve poslovne aranžmane veće od 500.000 evra, pa je Bujošević saopštio da je s produkcijskom kućom "Tihomir Stanić production" 10. januara za seriju "Nobelovac" od osam epizoda potpisao ugovor od 1.799.445 evra. To je skandal nad skandalima - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Republika

Foto: ATA Images

 

 

Naročito što su se, kako ističe, poslužili još jedinim marifetlukom:

- Za sve aranžmane preko 1,8 miliona evra direktor Bujošević mora prethodno da traži saglasnost UO. I pošto je, po svemu sudeći, bio svestan da saglasnost neće dobiti, šta je urađeno? Smanjili su vrednost ugovora za 555 evra.

I ovo je, dodaje, samo još jedan u nizu očiglednih primera problematičnog poslovanja RTS:

- Budžet za serije može biti rastegljiva kategorija, zbog ambijenta gde se snima, koja glumačka imena se angažuju, reditelji, pa je pogodna za pumpanje cena, odnosno izvlačenje novca. Kako god, 224.930 evra po epizodi je basnoslovna suma. Recimo, epizoda za sitkom "Radio Mileva", koja se snima u dve sobe, 2021. bila je 42.000 evra, a sad oko 70.000 evra. Ali čak i da se ovaj "Nobelovac" snima na otvorenom i da je potrebno angažovanje ne znam kakvih imena, efekata, ne može da pređe više od 100.000 evra po epizodi.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

 

Naš sagovornik ukazuje da je možda nije beznačajna, već indikativna potencijalna politička obojenost:

- Ugovor su sklopili Bujošević, koga u javnosti zovu Žuti Bujke, zbog naklonosti bivšem režimu, i porodična producentska kuća Stanića, koji se na prethodnim izborima zvanično priklonio opoziciji. Sve bi trebalo istražiti. Nadležni već češljaju RTS, pa neka se pozabave i ovim ugovorom.

Bujošević nije odgovarao na pozive Srpskog telegrafa niti na pitanja poslata SMS porukom. Stanić nije bio dostupan na broj producentske kuće naveden na sajtu APR niti na lične brojeve poznate redakciji. Ni na pitanja poslata njegovoj producentskoj kući do zaključenja broja nije odgovorio.

Klanšček potvrdio: Ugovor sklopljen u januaru

Branislav Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS, potvrdio je za Srpski telegraf da je ovaj milionski ugovor sklopljen pre nepuna dva meseca.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

 

- Jeste, to je u sklopu izveštaja o poslovanju koji nam je predstavio direktor Bujošević. Ugovor je, kako nas je obavestio, sklopljen u januaru. I to stoji i dokumentaciji - kazao je Klanšček, koji ne samo da je otvorio aferu o spornom poslovanju nacionalne TV već i Višem tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Bujoševića i vrha RTS zbog različitih finansijskih mahinacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (11)

Loading
Gagi

04.03.2023 09:50

Kad bi krenuli redom pohapsili bi ceo korupciji sistem sa svim ministarstvima,,,svim javnim preduzećima,,..Kolumbijo dobro jutroooo

Jovke

04.03.2023 10:02

Zavisi koliko duboko se kopa, tek će početi da se nalaze kosti " palih junaka ".

Soko

04.03.2023 14:30

Od 2015 godine teški invalidi ako nisu vlasnici strujometa po čl.42. Plaćaju TV taksu i nema šanse da budu oslobođeni od plaćanja .kada su u čl.42 izbacili članove porodičnog domaćinstva rada počinje otimačine.

Zokson

04.03.2023 15:50

Lopove u zatvor !