REKE SE POLAKO POVLAČE U KORITA, IZBEGNUTA VANREDNA SITUACIJA: Meštani golijskih sela tri dana bez telefonske veze (FOTO)

Autor:

Vesti

21.01.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nekoliko dana dramatičnih dana u čitavoj Zapadnoj Srbiji, nivo nabujalih reka je u opadanju, a situacija se smiruje.

REKE SE POLAKO POVLAČE U KORITA, IZBEGNUTA VANREDNA SITUACIJA: Meštani golijskih sela tri dana bez telefonske veze (FOTO)

Foto: RINA

Najviše problema poplave su donele meštanima dragačevskih sela, u kojima je nabujala Bjelica nosila sve pred sobom.

- Njen vodostaj trenutno je na 90 centimetara, i spušta se na svakih sat vremena za još nekoliko centimetara. Zbog njenog izlivanja poplavljeno je oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta i pomoćni objekti domaćistva Matijević, gde smo mi odmah stigli u pomoć u vidu hrane za stoku koju je bujica odnela - rekao je za RINU Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Opština Ivanjica koja je u prethodnim polavnim talasima najgore prolazila od svih, tokom ove poslednje elemenarne nepogode nije izvukla najdeblji kraj. Tri dana meštani Golije su bez telefonske veze, a ekipe su konačno motornim sankama uspele da dođu na teren i saniraju kvar.

- Bog nas je ovaj put pogledao, jer sa svokom većom kišom kod nas nastaje prava katastrofa i vanredna situacija. Sve je pod kontrolom, voda se povlači u svoja korita. Moravica jeste nabujala, ali ne preti da se izlije. Imali smo problema saodosnabdevanjem i pritisak je bio smanjen, ali je sada sve sanirano. Mehanizacija će izaći na teren, kad se nivo Moravice dodatno smanji - izjavio je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Reke Rzav i Moravica koje su se izlile na nekoliko mesta na teritoriji opštine Arilje, povukle su se u svoja korita.

- Nivo vodostaja opao je za više od jednog metra i građani su bezbedni. Nemamo pričinjenu veću materijalnu štetu na putnoj infrastrukturi i za sada je sve mirno - istakao je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Bićeš viđen za Ic...

21.01.2023 11:23

Sve ste šume posekli.. Sad vam đavo kriv što padavine odneše zemlje i putove...