JA NE REGRUTUJEM SRBE! Oglasio se osnivač Vagnera, sve je NOTORNA LAŽ!

Autor:

Svet

21.01.2023

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjavio je da ne zna ko su Aleksandar Vulin i Aleksandar Bocan-Harčenko.

JA NE REGRUTUJEM SRBE! Oglasio se osnivač Vagnera, sve je NOTORNA LAŽ!

Foto: www.profimedia.rs

Ruska paravojna grupa Vagner negirala je da regrutuje građane Srbije za borbu u Ukrajini, dan nakon što su aktivisti u Beogradu podneli krivične prijave protiv te organizacije.

Među osobama navedenima u krivičnim prijavama su ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vulin, direktor Državne bezbednosno-informativne agencije Srbije, preneo je Rojters.

- Ja ne regrutujem Srbe - naveo je u saopštenju osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin, rekavši da nikada nije čuo za Bocan-Harčenka ili Vulina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije ove sedmice rekao o Vagnerovoj grupi i pozivu upućenom na regrutaciju, da je reč o notornoj laži. Advokat iz Beograda i predsednik grupe građana "Oktobar" Čedomir Stojković, kao i predstavnici ruskih i ukrajinskih antiratnih grupa podneli su u četvrtak Višem javnom tužilaštvu u Beogradu seriju krivičnih prijava zbog delovanja Vagner grupe u Srbiji, kao i "mobilisanja državljana Srbije za učestvovanje u ratu u Ukrajini".

Prigožin je početkom sedmice saopštio da ta kompanija nikada nije bila prisutna na severu KiM i nije imala nikakve kontakte sa Srbijom. Prigožin je to naveo na zvaničnom Telegram kanalu kompanije, odgovarajući na pitanje Glasa Amerike na srpskom, o tome kakve aktivnosti Vagner grupa sprovodi u Srbiji.

Prigožin tvrdi i da u Vagneru trenutno nema državljana Srbije i da ih odavno nije bilo i dodaje da glasine koje se "napumpavaju" oko interakcije Vagnerove grupe i Srbije nemaju nikakvog osnova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading