NIKO NE BROJI MRTVE, TOLIKO JE VISOK BROJ! Ukrajinski vojnik poslao poruku Kijevu: Soledar je pod Vagnerovcima, zašto da umiremo ako ćemo sutra napustiti grad? (VIDEO)

Autor:

Svet

11.01.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održavamo se koliko možemo do kraja, rekao je Vojnik.

NIKO NE BROJI MRTVE, TOLIKO JE VISOK BROJ! Ukrajinski vojnik poslao poruku Kijevu: Soledar je pod Vagnerovcima, zašto da umiremo ako ćemo sutra napustiti grad? (VIDEO)

Foto: Dmitri/twitter printscreen

Jedan ukrajinski vojnik koji se bori na istočnoj strani Soledara za CNN je rekao da je situacija u istočnom gradu "kritična", kao i da je broj poginulih toliko visok da "niko ne broji mrtve".

Situacija je kritična, teška. Održavamo se koliko možemo do kraja - rekao je vojnik.

 

 

Kako javlja CNN, reč je o vojniku iz 46. vazdušno-mobilne brigade, koji brani Soledar od ruskih snaga i Vagnerovih plaćenika, a CNN je odlučio da ga ne identifikuje iz bezbednosnih razloga.

Vojnik je rekao da od utorka uveče nije bilo jasno koliki deo grada je pod ruskim snagama.

Niko ne može sa sigurnošću da kaže koliko ima mrtvih i ranjenih. Jer niko sa sigurnošću to ne zna. Ni jednu osobu. Ne u štabu. Ne bilo gde. Pozicije se stalno zauzimaju i ponovo zauzimaju. Ono što je danas bilo naše utočište, sutradan postaje Vagnerovo. Postoji ogromna siva zona u gradu za koju svi tvrde da kontrolišu, [ali] to je samo prazna reklama - rekao je vojnik, piše Informer.

U međuvremenu, objavljen je video snimak na Tviteru, za koji se tvrdi da predstavlja dokaz da se ruske snage nalaze u centru Soledara.

 

 

S druge strane, pojavili su se i snimci ukrajinskih vojnika. Navode da se lokalne bitke vode s vremena na vreme, te i da je artiljerija aktivna s obe strane, ali da je situacija još pod kontrolom.

Takođe, vojnik je rekao da veruje da će ukrajinski vojni lideri na kraju da odustanu od borbe za Soledar i zapitao se zašto to uvek nisu uradili.

Svi razumeju da će grad biti napušten. Svi to razumeju. Samo želim da razumem šta je poenta. Zašto umreti, ako ćemo ga ipak napustiti danas ili sutra? - upitao je on.

VAGNER PREUZEO KONTROLU NAD SOLEDAROM?

Podsetimo, ruska plaćenička grupa Vagner saopštila je da je preuzela kontrolu nad Soledarom, gradom rudnika soli u blizini grada Bahmuta, gde su borbe takođe bile žestoke dok Rusija pokušava da zauzme ceo Donbas u istočnoj Ukrajini, piše Informer.

Vagnerove jedinice preuzele su kontrolu nad celom teritorijom Soledara - rekao je Prigožin.

On je dodao da se vode borbe u centru grada, zbog čega je neizvesno kolike su razmere kontrole ruske grupe nad Soledarom.

Agencija Frans pres navela je da izjave vođe Vagnera nije bilo moguće potvrditi iz drugih izvora.

Ukrajinska vojska je demantovala te navode, piše Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading