VUČIĆ O VAGNERU U SRBIJI: Radi se o notornoj laži

Autor:

Vesti

16.01.2023

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Ćirilica" na Happy televiziji.

VUČIĆ O VAGNERU U SRBIJI: Radi se o notornoj laži

Foto: Printscreen/Happy TV

Predsednik Vučić je govoreći o Vagner grupi u Srbiji istakao da se radi o notornoj laži.

On je ruskim prijateljima poručio da nije fer prema nekome ko strada zbog toga što nije kaznio Čajkovskog, Dostojevskog ili nekog drugog, zbog toga što smo primili svakog čoveka iz Rusije, što je ruski jezik ovde kao domaći, što smo jedina zemlja koja nije uvela sankcije da zovu bilo koga u "Vagner".

- Mi smo primili svakog čoveka iz Ruske Federacije, njihov jezik je ovde prihvaćen. Sve države su se usaglasile sa 35 deklaracija protiv Rusije, sve osim Srbije. Ali nije fer da zovu bilo koga u Vagner. Srpski zakon zabranjuje Srbima da ratuju na prostoru Rusije i Ukrajine. To je jedan pametan zakon, jer smo izgubili puno ljudi tokom ratova - rekao je Vučić.

- A što to radite Srbiji? A što zovete iz "Vagnera" bilo koga iz Srbije kada znate da je to protivno našim propisima - zapitao je Vučić.

Ističe da se ponosimo time što smo slobodna, slobodarska zemlja koja sama donosi svoje odluke.

Vagner grupu je osnovao ruski biznismen Jevgenij Prigožin, poznat i pod nadimkom "Putinov kuvar“.

Podsetimo, u Srbiji je uveden Zakon koji sankcioniše odlazak državljana Republike Srbije na inostrana ratišta i usvojen je početkom 2015. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading