VUČIĆ NA POMENU OLIVERU IVANOVIĆU: Srbija nije zaboravila i neće odustati od toga da se zločinci privedu pravdi! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.01.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je prisustvovao pomenu Olivera Ivanovića.

VUČIĆ NA POMENU OLIVERU IVANOVIĆU: Srbija nije zaboravila i neće odustati od toga da se zločinci privedu pravdi! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Pomen Oliveru Ivanoviću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je pomenu u Hramu Svetog Save povodom pete godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“

- Već pet godina nema ni istine ni pravde u slučaju ovog gnusnog i neljudskog čina. Srbija nije zaboravila i neće odustati od zahteva da se pravi zločinci privedu pravdi. Počivaj u miru - poručio je Vučić na svom Insagram nalogu.

 

 

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je ujutru 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Beograda je više puta saopštio da Priština nije želela da odgovara na upite državnih organa Srbije u vezi sa istragom i dokazima. 

Suđenje pred osnovnim sudom u Prištini i dalje traje.

Ivanović je od januara 2014. godine sa još četvoricom Srba bio pritvoren u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, a optužnica ga je teretila za navodni ratni zločin nad civilima na KiM 1999. godine.

Ivanović je u avgustu 2015. godine započeo štrajk glađu zbog odbijanja da ga puste da se brani sa slobode, a zatim je zbog narušenog zdravlja prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici. Na devet godina zatvora je osuđen 21. januara 2016. godine. Ta presuda je potom ukinuta, a 2017. godine počelo je ponovljeno suđenje u tom postupku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading