VETERAN OVK KUPUJE OLIVEROVU IMOVINU: Skandalozan potez porodice ubijenog Ivanovića

Autor:

Vesti

20.01.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mehmet Iberhisaj već dao 100.000 evra kapare, a ukupna cena zemlje je milion evra.

VETERAN OVK KUPUJE OLIVEROVU IMOVINU: Skandalozan potez porodice ubijenog Ivanovića

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oliver Ivanović

Mehmet Iberhisaj iz Dečana, s kim je porodica Olivera Ivanovića sklopila ugovor o prodaji zemlje, nekadašnji je pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, saznaje Republika od izvora iz bezbednosnih službi.

On je, inače, zaposlen u kosovskoj policiji i na svom nalogu na Fejsbuku redovno veliča ovu terorističku organizaciju i poginule "za slobodu", a među omiljenim grupama koje prati je i ona koja zagovara stvaranje "velike Albanije".

Proklinje izdajnike

Iberhisaj je na Fejsbuku podelio i objavu izvesnog Baškima Šalje, na kome se vidi veliki grb OVK s pretećom porukom. Takođe, odao je počast grupi terorista koja je tokom ratnih sukoba pobijena prilikom pokušaja ulaska s teritorije Kosova u Makedoniju, uz pesmu u kojoj se proklinje onaj koji ih je izdao.

PRAVNA BITKA

Foto: Izvor: Instagram/milena_bogdan

Milena Ivanović

- Nemoguće je da prodavci iz Oliverove familije ne znaju za ovaj podatak, ali im očigledno nije smetalo da čoveku koji je učestvovao u napadima na srpske vojnike i civile prodaju imovinu - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Milena Ivanović, udovica lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija i pravda, ubijenog pre pet godina u Kosovskoj Mitrovici, za Republiku je otkrila da njegovi najbliži prodaju porodičnu imovinu u Dečanima za oko milion evra. Već su dobili kaparu od 100.000 evra, dok bi ostatak trebalo da bude isplaćen do 31. avgusta.

Ona je najavila pravnu bitku za obaranje tog ugovora zato što je iz njega izbačen Bogdan (11), njen i Oliverov sin, iako je direktni naslednik, ali da joj novac nije motiv.

- Tražiću da se odredi Bogdanov deo, koji ćemo pokloniti Manastiru Visoki Dečani. To će biti na naš ponos. Oliver je rođen u selu Rznić kod Dečana. Bio je veoma vezan za Visoke Dečane, gde je i Bogdan kršten. Govorio je tada da će naš sin biti Bogdan Dečanski. A oni u porodici neka razmisle šta bi Oliver rekao na njihovu ideju da zemlju prodaju Albancima - rekla nam je Milena.

RADILI IZA LEĐA

Navodi da je tek nedavno saznala za prodaju zemlje, koja je pripadala Oliverovoj majci i njenim dvema sestrama.

- Tamo je izuzetno skupa zemlja. Oliverov brat Miroslav i njihov brat od tetke Ivan rešili su to bez mog znanja. Iza mojih leđa. Iako se Oliverov deo deli na njegove direktne naslednike, decu. To je i Bogdan, čiji sam ja zakonski zastupnik jer je maloletan.

Miroslav Ivanović, Oliverov brat, nije za naš list želeo da govori o konkretnom slučaju.

- Stav porodice Ivanović je da o privatnim stvarima ne govorimo. Odakle vam ta informacija? Ali ako vam je neko nešto predstavio kao prevaru, onda neka taj neko objasni sve detalje. Ali, samo da naglasim, o prevarama može da se govori tek kada se dogode - rekao je Miroslav.

Bogdanu hoće da otmu i deo stana

Republika

Foto: Instagram/Printscreen

Bogdan i Milena

Milena Popović ne krije da su odnosi s Oliverovom porodicom, pa i sinovima iz prethodnog braka, loši. Osim toga, čine sve, dodaje, i da ostave Bogdana na ulici.

- Oliver i ja smo kupili stan u Beogradu 2013, u želji da jednog dana ostane Bogdanu. Srednjem sinu je Oliver prepisao stan kad se oženio, a drugoj dvojici sinova prebacio je novac na račun za stan. Stambeno su, dakle, obezbeđeni. Imaju i mesečno oko 2.500 evra od zakupa lokala koje su posle Oliverove smrti praktično prisvojili. Bogdan od toga ni dinar nema. I uprkos svemu tome, ipak, žele i deo stana stana namenjenog Bogdanu. Boriću se svim pravnim sredstvima da do toga ne dođe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Xy

20.01.2023 22:32

Odakle im pare, za toliko stanova.

Vizionar

21.01.2023 01:04

@Xy - Izgleda da se samo politicari oparise nakon raspada SFRJ.

Tasa

21.01.2023 12:23

Neka srbija otkupi zemlju

Miki

21.01.2023 12:35

Kosovo je Srbija dok god ga ne prodano,Kragujevac Kraljevo i mnogi gradovi to dobro znaju,sta dalje da trazimo.