STRAŠNO JE ŠTO SE NE ZNAJU NI UBICA NI NALOGODAVAC! Milena Ivanović na godišnjicu ubistva Olivera: NE VERUJEM PRIŠTINI!

Autor:

Vesti

16.01.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udovica lidera lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija i pravda" Olivera Ivanovića ubijenog pre pet godina u Kosovoskoj Mitrovici, Milena Popović izjavila je danas da je poražavajuće što se ni posle pet godina ne zna ko je počinio ubistvo, kao ni ko je nalogodavac.

STRAŠNO JE ŠTO SE NE ZNAJU NI UBICA NI NALOGODAVAC! Milena Ivanović na godišnjicu ubistva Olivera: NE VERUJEM PRIŠTINI!

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

- Još strašnije od toga je što mi se čini kako vreme prolazi da se sve više udaljavamo od potencijalne istine koju treba da dobijemo , ali ja i dalje verujem u pravdu i verujem u to da ćemo konačno da dođemo do istine i imena ljudi koji su pre svega naložili ovo ubistvo - kazala je ona za Tanjug.

Na pitanje da li ima neke informacije o ubistvu koje će podeliti sa državnim organima Srbije ili na suđenju koje se odvija u Prištini, Ivanović podseća da je njeno svedočenje odloženo i navodi da će u jednom od dva termina na suđenju u martu ili februaru izneti svoja saznanja, dodajući da se nada da će to pomoći da se ubice privedu pred lice pravde.

- Imala sam poziv da 11. januara svedočim u Prištini, međutim ja sam zamolila da se odloži zbog trenutne političke sutucije na KiM koja nije nimalo prijatna - navela je ona.

Istakla je da nema poverenja u pravosudni sistem privremenih pristinskih institucija, zbog suđenja koja se stalno odlažu i toga što je istraga nekoliko puta pokretana.

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

- Imamo promenu tužioca, to govori o tome da neko želi da prolongira tu istragu iz nekog razloga. Daću svoj iskaz, nadam se da će to pomoći da se ubice pronađu - kazala je ona.

Na pitanje koliko joj znači podrška državnog vrha Srbije budući da su predsednik naše zemlje i premijerka prisustvovali pomenu, ističe da joj podršku pružaju stalno, kao i sinu Bogdanu.

- Podršku nam pružaju tokom čitave godine i ne samo meni nego i Bogdanu. Drago mi je što smo danas u ovolikom broju svi odali počast Oliveru - navodi ona.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa ujutru 16. januara 2018. godine ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je 18. januara godine, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading