PRVA NEDELJKOVIĆEVA FOTOGRAFIJA SA PORODICOM NAKON IZLASKA IZ PRITVORA: "Nema predaje" ponosno poneo na svojim grudima!

Autor:

Vesti

28.12.2022

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Nedeljković danas je pušten iz Kurtijevog zatvora u kom je ležao mesecima.

PRVA NEDELJKOVIĆEVA FOTOGRAFIJA SA PORODICOM NAKON IZLASKA IZ PRITVORA: "Nema predaje" ponosno poneo na svojim grudima!

Foto: Republika

Nikola Nedeljković sa porodicom

Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu danas je nakon šest meseci pritvora u Kosovskoj Mitrovici pušten.

Nikola je, kako se vidi na prvoj fotografiji sa njegovom porodicom, ponosno na grudima poneo srpsku zastavu iscrtanu preko mape Kosova, na kojoj je bilo ispisano - Nema predaje!

Foto: Republika

Nikola Nedeljković sa porodicom

Podsetimo, nakon izlaska iz pritvora Nikola Nedeljković se prvo oglasio za Republiku i okrio kako se osećao tokom ovih šest meseci, koje je proveo u Kurtijevom zatvoru.

Zaposleni su mi bili velika podrška. Zaista, što se tiče njih imam veoma lepo iskustvo. Trudili su se da mi olakšaju boravak u pritvoru i na tome sam im veoma zahvalan. Sve što se desilo bio je šok, kako za mene, tako i za moju porodicu. Ali ja sam već i njima rekao, a evo sada kažem i vama, ako sam za nešto moram da budem uhapšen, neka to bude zato što sam Srbin - ponosno je rekao Nikola. 

Rekao je i da mu je sada samo bitno da dođe u svoj dom i vidi svoje najbliže.

Roditelje sam već video, sada još sestru, prijatelje, kumove. Svih sam se poželeo i jedva čekam da dođem kući i osetim toplinu doma. To je ono što mi je veoma nedostajalo. Zahvalan sam svima koji su mesecima brinuli za mene i moje stanje. Hvala i vama novinarima i tu sam, na rapolaganju šta god da vam treba - poručio je Nedeljković. 

Podsetimo, Nedeljkovic je uhapšen 28. juna, a 6. septembra  je osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etnicke mrčnje i netrpeljivosti", posle čega je dva meseca proveo u pritvoru.

On je, navodno, uzvikivao "ubij, ubij Šiptara", što je tvrdio jedan svedok - policajac koji ga je i priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu. Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading