Osmani raspisala izbore na severu KiM za 18. decembar

Autor:

Vesti

14.11.2022

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani raspisala je danas vanredne izbore za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije za 18. decembar.

Osmani raspisala izbore na severu KiM za 18. decembar

Foto: Tanjug/AP

Izbori će biti održani u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

Odluka je doneta nakon završetka konsultacija sa predstavnicima političkih partija i Centralne izborne komisije, prenosi Ljajmi.

Osmani je najavila da će se obratiti međunarodnoj zajednici sa zahtevom za praćenje izbora i za što veće međunarodno učešće u izbornom procesu.

Navela je i da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere "da se građani, bez obzira na nacionalnu pripadnost, osećaju zaštićeno, bezbedno i da mogu da ostvare ustavna prava".

Na konsultacijama sa Osmanijevom nisu bili predstavnici Alijanse za buducnost Kosova i Srpske liste, dok su sastanku prisustvovali predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović i predsednik Progresivno-demokratske stranke Nenad Rašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading