DAČIĆ NAJAVIO! Konstituisanje Skupštine početkom sledeće nedelje

Autor:

Vesti

24.07.2022

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić, predsednik Skupštine izjavio je da će konstitutivna sednica parlamenta biti zakazana krajem ove nedelje, ili početkom naredne, što je u okviru roka koji ističe 4. avgusta.

DAČIĆ NAJAVIO! Konstituisanje Skupštine početkom sledeće nedelje

Foto: ST/REPUBLIKA

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će konstitutivu sednicu parlamenta zakazati krajem ove sedmice, ili početkom naredne nedelje, što je u okviru roka koji ističe 4. avgusta.

- Po Poslovniku, njom predsedava najstariji poslanik Vladeta Janković ili ako on ne može ili neće - Veroljub Stevanović - rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je podsetio da se smatra da je skupština konstituisana ako je verifikovano bar dve trećine poslaničkih mandata, a da li će na toj sednici biti izabran i predsednik parlamenta zavisi od većine.

Foto: ST/D.Kadic

Ivica Dačić

- Predsednik i ja smo zajednički tokom razgovora izrazili zadovoljstvo zbog rezultata koje smo postigli u desetogodišnoj saradnji - odgovorio je Dačić na pitanje da li će i socijalisti biti deo te većine. 

Prema njegovim rečima, dogovor je da se u narednom periodu konkretno razgovara "o modalitetima" saradnje.

Dačić je rekao da je "apsolutno" za evrointegracije, ali da postupci Zapada prema Srbiji guraju Srbiju ka Rusiji, i da zapadni partneri moraju biti iskreni i korektni, prenosi Kurir. 

- Niko u Srbiji neće da kaže - neću u Evropu ili na Zapad. Ali, imate situaciju da vas oni teraju da se obraćate Rusiji i Kini za pomoć kad podržavaju Kosovo ili rušenje Republike Srpske - izjavio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading