SAŠI BIA OPSESIJA: ZAŠTO JE JANKOVIĆ FRIZIRAO SVOJU BIOGRAFIJU?!

Autor:

Vesti

27.12.2017

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković je ozbiljno frizirao svoju biografiju pokušavajući da se predstavi drugačijim nego što jeste, a sve kako bi ispunio svoj životni cilj - da postane direktor BIA!

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
My name is Janković, Sasa Janković

Istraživanje medijske mreže Antidot potvrdilo je ono o čemu je Srpski telegraf pisao krajem novembra, da je Janković bio doušnik BIA, pod kodnim imenima Step i Lantis, a kada se malo pročešljaju podaci koje je sam navodio u svojoj biografiji, jasno se vidi da je bivši zaštitnik pokušao da kreira idealnu sliku o svojoj ličnosti, pritom iznoseći u najmanje dva navrata i notorne neistine - da je bio na ratištu 1991. i da mu je bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović 1997. zbog zakulisnih političkih igara uskratio funkciju u Ministarstvu spoljnih poslova.

Malo se zaigrao

Prvu neistinu Janković je izneo u martu ove godine gostujući na RTS, kad je ispričao da je 9. marta 1991. prisustvovao demonstracijama u Beogradu, i to za vreme "odsustva sa ratišta", na kojem je gledao kako ljudi ginu, iako je zvanično prva žrtva rata pala tek 20 dana kasnije.

Janković je slagao i da je Jovanović 1997. odbio da potpiše rešenje za njegovo postavljenje na mesto direktora Direkcije za međunarodnu kulturnu, prosvetnu i sportsku saradnju u MSP.

Jovanov: Čovek je fasciniran službama bezbednosti

Jovanović to, naime, nije mogao da uradi jer je sa mesta ministra otišao pune dve godine ranije.

RepublikaFoto: Tanjug/J.Pap
Raskrinkao Jankovića: Milenko Jovanov

Bivši šef policije Marko Nicović kaže da je očigledno da je Janković podešavao svoju biografiju da bi napravio idealnu sliku o sebi.

- A samim tim i idealnog kandidata za direktora BIA. U celoj priči postavio se prilično naivno jer se te informacije lako provere. Onog momenta kad prva stavka nije tačna - ispadate iz igre. Drugo, Janković je očigledno radio kao agent da bi se dodvorio službama, ali i tu je ispao naivan jer je praksa u svetu da se doušnici nikad ne primaju na više pozicije u službi. Ako su prodali nekog drugog, velika je šansa da će prodati i vas - objašnjava Nicović.

Agent 007

Da je Janković ozbiljno planirao za sebe mesto šefa BIA, potvrđuje i to što je naknadno završio specijalističke studije bezbednosti, ali i njegova izjava da je zaštitnik građana postao tek kad su ga sprečili da bude nešto drugo - ono što je istinski želeo i za šta je bio kvalifikovan.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da je jasno da je aludirao na sektor bezbednosti.

- Čovek je fasciniran službama bezbednosti i baš kao što je umislio da će Vučić da mu da mesto premijera, očigledno je nekoga pitao i da li može da bude Džejms Bond. Građani Srbije su imali sreće jer šta bi se desilo da je umislio da bude Napoleon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Radio Mileva

27.12.2017 18:21

Jankovic je ozbiljno frizirao svoju biografiju pokusavajuci da se predstavi drugacijim nego sto jeste, a sve kako bi ispunio svoj zivotni cilj, a to je da postane direktor BIA!

Branko

27.12.2017 18:31

Pa hteo je da opere sebe Ali prljavstina uvek izadje na povrsinu.

eureka

27.12.2017 23:15

@Branko - Istina pre ili kasnije ispliva na povrsinu

Šilja

27.12.2017 18:48

Toliko je činjenica izneseno o Jankoviću, sa svih strana, pa da je i najmanji deo od toga tačan, diskfalifikuje ga da bude gradonačelnik ili nosilac bilo kakve odgovorne funkcije.