Episkop Atanasije posetio grob čuvenog pljevaljskog prote Milorada Krezovića

Autor:

Vesti

12.11.2021

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom svoje posete Pljevljima Episkop Atanasije je posetio grob protojereja-stavrofora Milorada - Milana Krezovića na Manastirskom groblju u Pljevljima, gde je sa sveštenstvom odslužio pomen ovom poznatom pljevaljskom svešteniku.

Republika

Foto: milesevskaeparhija.rs

Episkop Atanasije

Preosvećeni vladika je poručio da ne smemo zaboravljati svoje sveštenike ni kada oni fizički više nisu sa nama-

- Braćo, sećajte se svojih starešina, koji vam propovedaše reč Božiju; gledajući na svršetak njihova života, ugledajte se na veru njihovu - zaključio je Episkop Atanasije.

Prota Milorad - Milan Krezović je rođen u Pljevljima 1903. godine, od oca Dimitrija i majke Jovanke. Završio je osnovnu školu i Nižu gimnaziju u Pljevljima, Srpsku pravoslavnu bogosloviju u Prizrenu 1926. godine, a praktični ispit je položio 1931. godine u Peći. Odlikovan je pravom nošenja naprsnog krsta. Bio je oženjen Desankom Milinković i imali su četvoro dece, sinove Dejana, Žarka i Ranka i kćerku Ranku.

Protojerej Milan je čitav život posvetio Crkvi, svome gradu i svojim parohijanima. Upamćen je kao divan sveštenik, veliki prijatelj i duhovni otac svih svojih vernika. Bio je izuzetno obdaren za crkveno pojanje. Često je govorio:

"Praštajte braćo! Samo sloga i ljubav mogu nas spasiti. Opraštanje je velikodušnije i bogougodnije od bilo koje osvete. Od zla i nesloge, samo se veće zlo može napraviti!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading