Palma: Kod Beduina je vreme odavno stalo, ali su vakcinisani protiv korone

Autor:

Vesti

27.10.2021

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi srpske delegacije, na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom u poseti egipatskoj regiji Crveno more, obišli su deo najveće vruće pustinje na svetu Sahare koji pripada Egiptu. U delegaciji koja broji 144 clana najviše ima zdravstvenih radnika, iz kovid zona iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije.

Republika

Foto: Republika

 

Oni su danas tokom obilaska Sahare, najpoznatije svetske pustinje, čija ukupna površina odgovara površini Kine, razgovarali sa Beduinima u beduinskom selu. Beduini su autohtono pustinjsko stanovništvo.

- Mi smo danas za našu delegaciju organizovali posetu beduinskom selu u sred pustinje. Najveći paradoks je taj što je za Beduine vreme odavno stalo i oni se nisu bavili svetskim modernim tehnologijama, nemaju TV , nemaju društvene mreže, ni ništa slično , ali su vakcinisani protiv korone. Kao da je bolje da imate što manji priliv informacija sa raznih mesta, posebno nekompetentnih, kako bi se gradjani u najvećem broju vakcinisali. U to su se danas uverili i lekari i medicinske sestre i tehničari iz Srbije koji su sa nama u delegaciji. Vazno je reći da su gradjani Srbije zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića dobrodošli u sve krajeve sveta, bilo da se radi o metropoli ili pustinji - rekao je Dragan Marković Palma.

Republika

Foto: Republika

 

Inače članovi naše delegacije su džipovima došli do beduinskog sela, gde su im domaćini servirali čaj dobrodošlice, a nakon toga su imali prilike voziti kvadove i bagije kroz pustinju, da bi im u sred pustinje bio serviran veoma ukusan ručak sa vodom i sokovima, koji se sastojao od govedjeg mesa sa roštilja, špageta, krompira, mnogo raznog povrća sa orijentalnim začinima.

Republika

Foto: Republika

 

Uz sve to ručak je bio praćen nastupom izvođača tamošnje muzike. Na kraju programa, pošto su u srpskoj delegaciji i muzičari, oni su se prihvatili harmonike i u sred pustinje su srpski zdravstvenu radnici zaigrali srpsko kolo.

Poruka lekara i medicinskih sestara i tehničara iz Srbije glasi:

Republika

Foto: Republika

 

"Ako mogu Beduini da se svi vakcinišu protiv koronavirusa, dajte da se što veći broj građana vakciniše, kako bi smanjili pritisak na kovid ambulante i kovid odelenja i kako bi ujedno mogli da se više vremena posvetimo i non kovid pacijentima."

Naši zdravstveni radnici, od kojih njih 95 posto od prisutnih nikada nije bilo u Egiptu, a 100 posto nikada nije bilo u pustinji u glas ističu da je ovo putovanje nezaboravno, a posebno susret sa pustinjom i Beduinima, te da je to nešto što će ih još spremnije vratiti u kovid zone po povratku u Srbiju koji je zakazan za subotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading