Palma: Srbija je danas odlučna i zna šta hoće, a šta neće

Autor:

Vesti

22.10.2021

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“U razgovorima oko najvažnijeg državnog i nacionalnog pitanja, a to je Kosovo i Metohija, velika je stvar kada svi u svetu znaju da ste vi odlučni i da znate šta hoćete, a šta nećete, kao što je danas slučaj i Srbiju zato danas svi u svetu respektuju, za razliku od perioda pre 2012. godine, kada je Srbija znala šta neće, a nije znala šta hoće. Pre 2012. godine bilo je nemoguće u tim razgovorima da odbijete američkom predsedniku tačku 10 o priznavanju takozvanog nezavisnog Kosova što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učinio. Mi danas jednostavno moramo da rešimo pitanje Kosova i Metohije dijalogom, ali ne na način da nam uzmu sve i ne samo to, nego neki gledaju da uzmu i još ponešto, pa pominju i Preševo i Bujanovac”, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na Hepi televiziji.

Republika

Foto: Opština Jagodina

Dragan Marković Palma

KOALICIJA SPS - JEDINSTVENA SRBIJA ĆE PODRŽATI ALEKSANDRA VUČIĆA NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA. NE SMEMO DA STANEMO NA POLA PUTA

- Upravo zbog takve odlučne i respektabilne Srbije i zbog toga što je danas u Srbiji mnogo manje nezadovoljnih nego pre 2012. godine i Jedinstvena Srbija i SPS i ja i Ivica Dačić ćemo podržati Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Ima nekih pojedinačnih ispada iz jedne, druge ili treće partije, ali mi ne smemo zbog jednog čoveka da kažemo da je to stav cele partije i njenog rukovodstva. Možda je nekome nešto izletelo, ne znam iz koje namere, ali ti ispadi nisu stav onih koji odlučuju u partijama, niti je to stav Ivice Dačića, a ni mene. Mi ne smemeo da stanemo na pola puta i moramo da nastavimo ovim putem koji ima dobru budućnost za naše građane i našu državu - rekao je Marković.

U SRBIJI NEMA DISKRIMINACIJE PRI ZAPOŠLJAVANJU KAO ŠTO JE TO SLUČAJ U DRUGIM DRŽAVAMA BIVŠE JUGOSLAVIJE

- Nema većeg poštovanja kada su u pitanju nacionalne manjine nego što je to u Srbiji. U Srbiji nema diskriminacije kada je u pitanju zapošljavanje i niko ne pita da li ste vi Mađar, Bošnjak, Crnogorac ili pripadnik neke druge nacionalne manjine. A u Crnoj Gori gde živi oko 30 posto Srba, nema ih ni 2 posto u državnim i javnim preduzećima - rekao je Marković.

VAŽNO JE ZAŠTITI SRPSKOG POLJOPRIVREDNIKA, UVOZ GA UNIŠTAVA

- Država Srbija danas daje odlične subvencije za poljoprivredne proizvođače i o njima se vodi mnogo više računa nego pre. Ono što je problem je uvoz i to uništava našeg poljoprivrednog proizvođača i to je razlog zašto su mnoge štale prazne. Moramo da vidimo da ne uvozimo jabuke, krompir, pasulj i ostalo što se proizvodi u Srbiji. Mi jesmo potpisali SSP i CEFTU, ali da vidimo da nađemo načina da kažemo vlasnicima velikih marketa da na rafovima treba da bude obrnut slučaj u odnosu na sadašnji, a to je da imaju u rafovima 80 posto proizvoda iz Srbije, a ne kao danas kada ih ima najviše 20 posto. Važno je da na taj način zaštitimo  gospodina poljoprivrednog proizvođača, da bi ga zadržali na selu i da njegova porodica ostane na selu”, kazao je Marković. Dragan Marković Palma je rekao da sutra put Egipta kreće delegacija od 144 člana, od kojih 125 zdravstvenih radnika iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije i da sve troškove snose donatori, kao i do sada. “Ovo je treći put da ove godine vodimo zdravstvene radnike, aprila je njih 130 bilo u Egiptu, a juna 600 u Paraliji i ukupno sa ovim putovanjem je 900 lekara, medicinskih sestara i tehničara iz 25 zdravstvenih ustanova Srbije išlo u našoj organizaciji ove godine. To je za njih i jedan mini seminar jer razmenjuju iskustva u borbi protiv kovida 19 i su sve to zdravstveni radnici iz crvenih kovid zona. Ja na ovaj način želim da se zahvalim zdravstvenim radnicima u Srbiji i zbog toga što se i veliki broj pacijenata iz Jagodine lečio u više klinika i bolnica u našoj zemlji - izjavio je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading