KOMANDANT KFORA NADLETAO SEVER KIM: Fokusirani smo na obezbeđivanje slobodnog kretanja za sve zajednice

Autor:

Vesti

29.09.2021

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant Kfora general-major Franko Federiči danas je, kako bi se lično uverio u stanje situacije na severu Kosova, helikopterom obišao to područje, saopšteno je iz Kfora.

Republika

Foto: facebook.com/Kosovo Force - KFOR

Helikopter Kfora iznad severa KiM

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Kfora, kao odgovor na nedavna dešavanja na severu Kosova, misija Kfora predvođena NATO-om povećala je patrole duž glavnih saobraćajnih puteva pogođenih blokadama puteva i rasporedila je jedinice na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak.

"Kfor zadržava nepristrasno, agilno i fleksibilno držanje kako bi se nosio sa svim mogućim nepredviđenim okolnostima", navodi se u objavi.

Kako se dodaje, general Federči takođe ostaje u bliskom kontaktu sa svim uključenim stranama, kako bi doprineo brzoj deeskalaciji.

"Kfor je i dalje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata - proisteklog iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine - da obezbedi bezbedno i zaštićeno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu", ističe se u objavi, prenosi Kosovo Onlajn.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading