OSMI DAN PROTESTA NA KiM: Na prelazu Jarinje i Brnjak za sada mirno, oseća se napetost u vazduhu

Autor: Republika/Tanjug

Vesti

27.09.2021

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, između centralne Srbije i Kosova i Metohije, gde su već osmi dan raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, jutros je mirna, ali i dalje napeta, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Republika

Foto: printskrin

ROSU osam dana stoji na adminitrativnim prelazima Brnjak i Jarinje

Srbi sa severa KiM proveli su još jednu noć na putu Raška-Leposavić, okupljeni uz vatre i oko šatora, gde mirno protestuju protiv mera vlade u Prištini.

Oni su rešeni da tu ostanu dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa administrativnih prelaza i da privremene prištinske institucije povuku mere koje se odnose na registarske oznake vozila koja dolaze iz centralne Srbije i sa severa KiM.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su za saobraćaj i preko njih se može proći samo peške.

Noć na administrativnim prelazima protekla je mirno, a tako je bilo i juče.

Prostor oko Brnjaka i Jarinja uz administrativnu liniju juče su u više navrata nadletali avioni Vojske Srbije, a zatim i Kfora, kako bi nadgledali bezbednosnu situaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BOGDAN

27.09.2021 06:56

ZIVELA MAJKA SRBIJA I BRATSKA RUSIJA BEZ RUSIJE NEMA NI SRBIJE.DA NE DA BOG DA SE RUSI NADGU U NEVOLJU BEZ NIKAKVE PRRDRASUDE RUSKI BRATSKI NAROD MOZE DA RACUNA NA MALU ALI CASNU SRBIJU I NA SRPSKI SLOBODARSKI NAROD.CASNI SRPSKI NAROD RUSIJU PODJEDNAKO KAO I SRBIJU PRIHVATA ZA SVOJU OTADGBINU A RUSKI NAROD ZA SVOJ NAROD ZAJEDNO SMO NAJACI.