DRITAN ABAZOVIĆ IMA BRATA KOJI JE TOLIKO USPEŠAN DA JE UŠAO U ISTORIJU MEDICINE! Čovek godinama živi u Beogradu, a evo koji su njegovi podvizi!

Autor:

Vesti

10.09.2021

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi potpredsednik Vlade Crne Gore Drizan Abazović ponovo je u žiži javnosti jer je sinoć pripretio rušenjem Vlade ako premijer Zdravko Krivokapić smeni ministra policije Sergeja Sekulovića.

Republika

Foto: youtube.com/printskrin

Dritan Abazović ima uspešnog brata Džihana

Trebalo bi naglasiti i da je Abazović rukovodio i operacijom prebacivanja mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija protekle nedelje na Cetinje.

Bilo kako bilo, Dritan je malo malo u centru pažnje, a malo ko zna da njegov rođeni brat Džihan godinama živi i radi i Beogradu i da je poznati i priznati stručnjak u oblasti regenerativne medicine i primene matičnih ćelija u lečenju raznih bolesti.

Doktor Džihan Abazović je specijalista urgentne medicine, bavi se primenom matićnih ćelija u ortopediji, neurologiji i u okviru lečenja kovid-19, a potpredsednik je Asocijacije za biologiju i regenerativnu medicinu.

Republika

Foto: printskrin

Džihan Abazović je veoma uspešan i priznat lekar u svetu

Osnovne studije završio je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završio i specijalizaciju iz urgentne medicine, a autor je i koautor brojnih radova iz ove oblasti.

On je 2015. godine učestvovao u prvoj transplantaciji matičnih ćelija u kojoj su pacijentu u koleno implementirane matične ćelije iz karlične kosti. Džihan Abazović je bio zadužen za separaciju matičnih ćelija kao jedan je od vodećih stručnjaka u regionu na tom novom polju regenerativne medicine.

U javnosti je uz velike aplauze ispraćen i slučaj malog Lukasa iz Amerike, koji je nakon tri terapije matičnim ćelijama u Novom Sadu počeo da komunicira sa roditeljima. Operaciju je izveo doktor Dušan Marić, a Džihan Abazović je bio njegov najbliži saradanik u stručnom timu.

Zajedno sa doktorom Marićem, Abazović je učestvovao i u hirurškoj proceduri oporavka hrskavice pomoću matičnih ćelija. Ovom intervencijom se stimulišu prirodne snage organizma, pa i matične ćelije, da oporave hrskavicu. Deo tima činili su pored Abazovića i profesor doktor Dragan Savić i doktor Vaso Kecojević.

Usred epidemije koronavirusa, Džihan Abazović je često govorio i za srpske i za crnogorske medije o upotrebi matičnih ćelija u lečenju kovid bolesnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading