OTKRIVENO KO JE RUKOVODIO ORGANIZACIJOM USTOLIČENJA! Šokiraće vas kada vidite ko je mozak operacije!

Autor: Republika

Svet

06.09.2021

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan da mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i patrijarh srpski Porfirije helikopterom budu prebačeni iz Podgorice na Cetinje donet je juče u ranu zoru, a celom operacijom rukovodio je Dritan Abazović!

Republika

Foto: Tanjug

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije na putu do manastira u pratnji policije

Plan za ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru donet je pred zoru u noći između subote i nedelje.

Koordinator službi bezbednosti Dritan Abazović, njegovi savetnici, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin iz kabineta potpredsednika vlade komandovali su akcijom.

Na terenu su bili pomoćnici Brđanina - Dejan Knežević, Miloš Rakonjac i Dragan Gorović, kao i načelnik Centra beybednosti Goran Jokić sa saradnicima.

- Policija je pokušavala da do krajnje mere ostane tolerantna i ne bi reagovali da nisu počeli napadi na službenike Uprave policije. I dan ranije, gotovo 30 sati policajci su trpeli uvrede, kamenovanje, guranje, psovke... Imali su naređenje da budu tolerantni i tako su se i ponašali - rekao je izvor iz bezbednosnog sektora za Vijesti.

Sagovornik je objasnio da je rukovodstvo policije moglo da donese odluku da barikade na magistralnim putevima od Podgorice ka Cetinju, koje su postavile komite, po naređenju Mila Đukanovića, budu razbijene, kao i da se rasteraju demostranti, ali da iz taktičkih razloga to nije urađeno.

- Da smo razbili proteste i barikade već prvog dana oni bi se vrlo brzo konsolidovali i ponovo okupili. Ciljano to nismo radili do momenta kada je mitropolitu Joanikuju i patrijarhu srpskom Porfiriju trebalo obezbediti nesmetan prolaz do manastira - rekao je sagovornik.

Republika

Foto: Tanjug

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije u Cetinjskom manastiru

Podsetimo, huligani i demonstranti su po direktivi Mila Đukanovića i njegovog DPS pokušali na sve načine da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru. Oni su u subotu napravili barikade na magistralnom putu od Podgorici ka Cetinju, palili su gume, bacali molotovljeve koktele, sukobljavali se sa policijom...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
aleksandar

06.09.2021 10:39

Ovako počinje ZVERSKI rat. Ustaše, muslimanijaci i crni gorci.

Odgovori 13 8
Aaaaa

06.09.2021 11:06

Bravo Dritane, ljudino!!!

Odgovori 31 7
Zoran

06.09.2021 11:48

Sta je tu za sok Covek je radio svoj posao SVAKA CAST na obavljenom zadatku

Odgovori 31 5
kapetan Dragan

06.09.2021 11:54

kako bolan, kad Dritan nije ni bio na sastanku

Odgovori 5 14