SKANDALOZNA PORUKA ĐUKANOVIĆA POSLE USTOLIČENJA: Joanikije i Porfirije su osramotili tron Sv. Petra Cetinjskog!

Autor: Republika

Svet

05.09.2021

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović obratio se javnosti nakon ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

Foto: Tanjug/AP/ilustracija

Milo Đukanović ponovo vređao SPC

Milo Đukanović sinoć je bio uz svoje komite na Cetinju, a danas se oglasio nakon ustoličenja mitropolita Jaonikija u Cetinjskom manastiru vređajući patrijarha Porfirija i Joanikija.

- Samo čovek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog - poručio je Đukanović i dodao:

- Danas smo na Cetinju, kako je rekao, svedočili velikoj sramoti Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja.

- Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prie svega vojske i policije, i potpuno neprimerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prestonici Vlada Crne Gore obezbedila je nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore - kazao je Đukanović, prenosi Pobjeda.

Foto: printskrin

Milo Đukanović juče na Cetinju

Cetinje je, kako je istakao, još jednom bilo na visini zadatka kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore.

- Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpeli, okupljeni građani sebi nisu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost Prestonice i Crne Gore  i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa bezbednosti Crne Gore - naglasio je Đukanović.

Smatra da je ovo pirova pobeda Vlade koja, kako je dodao, i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore.

- Pre bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo pre bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prestonom gradu - zaključio je Đukanović.

Pobegao sa Cetinja

Veliki Đukanović pobegao je danas sa Cetinja, iako je danima unazad pružao podršku svojim komitama. Đukanović koji je sinoć pred ustoličenje mitropolita Joanikija potpaljivao strasti i huškao demonstrante na Cetinju, danas je prosto ispario.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
MITRO

05.09.2021 10:33

Jado jadni

Odgovori 30 3
Sosa

05.09.2021 10:48

Jadan je i bedan ovaj lik i pored svog bogatstva koje poseduje.Ovaj cirkus koji je hteo da pretvori u krvavi obračun organizovao je da bi zadžao vlast, a da tudje glave padnu, a svoju naravno drži na sigurnom.

Odgovori 56 7
Andrijana

05.09.2021 16:39

Ako je ko osramotio Crnu Goru to je familija Djukanovic sa svojim visedecenijskim krimo-satelitima. Od kada je preuzeo vlast, pre skoro 30 godina citavu familiju je zaposlio po vaznim mestima u drzavi. Po njemu, nijedan drugi Crnogorac nije dovoljno pametan da bi vodio Crnu Goru , osim Djukanovica. A "mirni" gradjani Cetinja su banda koja pali gume i baca kamenje po putu da ostali ne bi prosli, pa i svestenstvo i narod koji ne misli kao oni. I to je za ovog "predsednika" demokratija u Crnoj Gori, gde manjina neistomesljenika maltretira vecinu. "Desant" je bio pametna odluka, jer je to mesto gde se vekovima ustolicuje vodja crkve Crne Gore. Nit je izmislio to Milo, niti moze da spreci, jer iza toga stoje "glave" pametnije i vece tokom vekova od njega samog. Nije ni slucajno mozda sto se predsednik opstine Cetinje zove Kascelan kao i vodja narko biznisa iz Kotora. To je ujedno i znak Milove vladavine- uspeo je od uzormnog omladinca "dzemperasa" bez dinara, da "se demokratski osvesti" u italijanska odela kroz sverc i kriminal koji cvetaju u drzavi koju on vodi i to njemu ispred nosa. Sram te bilo Djukanovic Milo. Ogalatio si celu Crnu Goru.

Odgovori 40 6
kiki

05.09.2021 22:22

Ovo je samo tvoja i nicija vise Milo Djukanovicu, vasko izdajnicka, bednice, ljudskog roda izrode. Tebe ce pojesti mrznja prema Bogu, jer ti se o njega ogresi pljujuci one koji u njegovo ime idu u manastir i crkvu. ,,Ko se ogresi o jedno od bozijih, o Boga se ogresio,,. Tebi se Milo raduju dzelati u paklu, tamo ces shvatiti koliki si bednik.