VELIKA DRAMA I ORGANIZACIJA PRATILI PREBACIVANJE PATRIJARHA PORFIRIJA I MITROPOLITA JOANIKIJA NA CETINJE! Neverovatno! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.09.2021

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Crne Gore, na insistiranje premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, vlasti iz Srbije i još nekih stranih faktora, preuzela je na sebe veoma rizičnu akciju prebacivanja helikopterom patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija jutros na Cetinje.

Republika

Foto: prinstkrin

Sletanje helikoptera na Cetinju

 

Pošto su svi putevi od Podgorice ka Cetinju bili zatvoreni, a pretila je i ozbiljna opasnost da demonstranti koji su se protivili ustoličenju ozbiljno povrede sveštenstvo, ali i izazovu krvoproliće, odlučeno je da se patrijarh i mitropolit prebace na Cetinje helikopterima a ostalo sveštenstvo ostane u Podgorici.

 

Kako saznajemo, Krivokapić je pošto-poto želeo da izbegne mešanje policije u prevoz Porfirija i Joanikija i insistirao je da ovaj posao preuzme vojska.

Kasno noćas kontaktirao je ministarku vojske Oliveru Injac i ona je sve organizovala.

Naime, jutros su podignuta tri vojna helikoptera. Jedan je bio prazan, kao izvidnica, u slučaju da neko zapuca, a u preostala dva su odvojeno smešteni mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije.

Helikopteri su uspešno, srećom, prizemljeni na svega nekoliko stotina metara od manastira na Cetinju, gde je jutros i obavljeno ustoličenje, doduše sa zakašnjenjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading