MLADIĆ SRPSKE NACIONALNOSTI NAPADNUT OD STRANE TROJICE ALBANACA: Jedan zaposlen u KBS

Autor: Republika

Vesti

17.08.2021

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je severnom delu Kosovske Mitrovice napadnut dvadesetogodišnji Srbin čiji su inicijali D.M, te izrazila zabrinutost što je jedan od napadača zaposlen u tzv. kosovskim bezbednosnim snagama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Policija KiM

Mladić je napadnut oko jedan čas posle ponoći u naselju Bošnjačka Mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovicem. Fizički su ga napala trojica Albanaca, bez ikakvog povoda.

Iz Kancelarije su najoštrije osudili ovaj napad, a od međunarodne zajednice je zatraženo da omoguće miran život Srbima budući da su angažovani na očuvanju mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Naglašeno je da je ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su od početka godine izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, refleksija neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema srpskom narodu i Srbima crtaju metu na čelu, saopšteno je iz Kancelarije.

On je sa povredama glave primljen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć i nalazi se na opservaciji.

Grupa Albanaca je početkom ovog meseca pretukla još jednog srpskog mladića, a prethodnog meseca su fizički napadnuti starac /67/ i trinaestogodišnji dečak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading