MLADI NAJVIŠE VERUJU PATRIJARHU PORFIRIJU, CRKVI I VOJSCI! Đurđev tvrdi da Ima nade za Srbiju!

Autor:

Vesti

15.08.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno objavljeno istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije prema kome mladi u Srbiji najviše veruju patrijarhu Porfiriju, vojsci i crkvi jasan je znak da je pred Srbijom svetla budućnost jer mladi danas, baš kao i njihovi preci nekada, prepoznaju temeljne institucije srpske države i naroda, odnosno vrednosti rodoljublja i vere koje one nose sa sobom, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Republika

Foto: srpskaliga.rs

 

- SPC je dobila za pastira mudrog čoveka koji razume duh vremena u kome živimo i koji svojim godinama i energijom uliva dodatno poverenje mladih u crkvu. Kako je sam naglasio, otvorio je svoju stranicu na Instagramu kako bi ispunio apostolsku misiju da propoveda veru u skladu sa savremenim sredstvima komunikacije, a preko 25.000 zainteresovanih pratilaca za svega nekoliko sati dokaz su da je patrijarh Porfirije našao način da se približi mladim dušama - istakao je Đurđev.

Govoreći o SCP i instituciji patrijarha kao onima koje su uvek uz svoj narod i koje uvek podržavaju dobre stvari koje radi. 

- Srbija, Đurđev je dodao da je poslednji u nizu pozitivnih projekata u kojima su SPC i patrijarh uzeli učešće formiranje Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i osnivanje Ministarstva za brigu o selu na inicijativu Milana Krkobabića. Crkva je na selu i uz selo, uvek bila i biće, pa zato i ne čudi ovolika podrška koju uživa među mladima - zaključio je predsednik Srpske lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bojan

15.08.2021 09:46

Pa sadašnji Patrijarh je politička ličnost. Zna se ko ga je izabrao? Sumnjam da veruju ovom Patrijarhu više od našeg dragog, poštenog i skromnog Pavla?

mm

15.08.2021 09:59

popovima ne verujem nikako a tek ovom poglavaru tek