SRBIJA MORA DA PRESTANE DA SE BRANI OD SRBA! Đurđev: Ideja Srpskog sveta je znak da je jugoslovenstvo konačno poraženo!

Autor:

Vesti

11.08.2021

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, govori o tekstu uvaženog akademika "Smeju li Srbi da budu Srbi" koji je nedavno objavljen u "Politici".

Republika

Foto: Srpska liga

Aleksandar Đurđev

- Javna odbrana ideje Srpskog sveta od strane Darka Tanaskovića, jednog od najvećih živih srpskih intelektualaca, naučnika i diplomata, pouzdan je dokaz da je reč o inicijativi od nacionalnog značaja i vrhunskog kvaliteta - ovako Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, govori o tekstu uvaženog akademika "Smeju li Srbi da budu Srbi" koji je nedavno objavljen u "Politici".

- Svi Srbi na Balkanu i u svetu su po svom poreklu, jeziku i kulturi potpuno isti, ali silom istorijskih prilika danas dominantno žive u tri različite države, pa otuda potreba za njihovom integracijom na svim mogućim poljima. To je prirodno pravo Srba, a ne želja za agresijom nad bilo kojim drugim narodom - napominje Đurđev.

- On smatra da se na pomen svega što nosi srpski prefiks automatski pale alarmi u Zagrebu, Sarajevu ili drugim centrima kojima Srbija nikada nije dovoljno mala da ne bi bila velika. Srpski svet smeta i onima kojima smeta Ruskij mir - ističe Đurđev.

- Pravi strah od ove inicijative, navodi predsednik Srpske lige, krije se u činjenici da mi više nismo Jugosloveni, već Srbi, i da više ne sanjamo utopističke snove o Jugoslaviji, već brinemo o srpstvu, Srbiji i Srbima ma gde živeli. Da je smešno i žalosno ideja Srpskoj sveta najviše smeta preživarima u beogradakom krugu dvojke. Taj problem moramo prevaziši tako što će Srbija prestati da se brani od Srba. Ako se svakodnevno zbog ideje Srpskog sveta u beogradskim i regionalnim medijima sprovodi identična kampanja protiv akademika Tanaskovića, novinara Gojka Raičevića, ministra Vulina ili moje malenkosti onda je jasno da se za ovu ideju vredi boriti - napominje Đurđev.

- Ideja Srpskog sveta je dokaz da smo razumeli reči patrijarha Porfirija od pre tri godine, da se ne bojimo da budemo ono što jesmo - zaključio je Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading